Život udruga 09.09.2016. 08:37.

Aktivni Savez

Održane Radionice na otvorenom i izlet članova Saveza udruga osoba s invaliditetom MŽ

U subotu, 3. rujna u centru grada Čakovca održane su tradicionalne Radionice na otvorenom u organizaciji Saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije. Ova aktivnost kontinuirano se provodi od 2003. godine.

Udruge članice su se predstavile javnosti prezentirajući stvaralačke radove svojih članova, dijeljenjem brošura i letaka, neposredno razgovarajući s građanima o problemima osoba s invaliditetom i upozoravajući na njihove probleme. Štandove su osim građana posjetili i predstavnici vlasti. Ciljevi provođenja ove aktivnosti su: prezentiranje rada udruga osoba s invaliditetom, skretanje pozornosti na njihove probleme, senzibiliziranje javnosti za njihove potrebe i prava te razmjena iskustava između udruga članica.

Savez je organizirao i izlet u LifeClass Terme Sveti Martin. Članovi su u utorak, 6. rujna sudjelovali su na zajedničkom ručku i kupanju u toplicama. Na zajedničkom druženju razmjenjivali su iskustva, a kroz sportske aktivnosti razvijali su pokretljivost. Glavni cilj bilo je uključivanje članova udruga članica Saveza u širu društvenu zajednicu te poticanje na kvalitetniji život u njoj.

Ove aktivnosti financirane su od strane Međimurske županije i Grada Čakovca.