Život udruga 04.11.2016. 07:56. Zadnja izmjena: 04.11.2016. 07:58.

Klub za starije osobe Nedelišće

Održano predavanje i demonstracija na temu Simbolika cvijeća na grobovima voljenih

Tjedan dana prije samog blagdana Svih Svetih, odnosno Dušnog dana, u Klubu za starije osobe Nedelišće održano je predavanje i demonstraciju na temu "Simbolika cvijeća na grobovima voljenih". Predavanje se sastojalo od teoretskog dijela oko simbolike cvijeća kroz svjetsku povijest, pa do danas, te opet kroz lokalnu povijest i tradiciju međimurskog kraja. Nakon uvodnoga dijela predavačica Ružica Blažon iz Vrtnoga centara Salve Regina Šenkovec uz pitanja iz publike objasnila je koji su osnovni alati i materijali koji trebaju za izradu aranžmana, te pokazala izradu par osnovnih oblika aranžmana, te otkrila neke tajne oko uzgoja određenog vrsta cvijeća kao i par trikova oko narudžbe aranžmana za blagdan Svih Svetih.

"Predavanje je bilo pogođeno čemu govori i činjenica da je rasprava uz odgovore predavačice potrajala i duže od 2 sata. Jako sam sretna kada našim članovima možemo ponuditi njima zanimljiv i koristan sadržaj, a vjerujem da je i njima već pomalo dosta tema vezanih uz tlak, šećer, masnoće i sl. zdravstvene probleme." rekla je voditeljica Kluba za starije osobe Filipa Blažon Šumečki.

Klubovi za starije osobe su program koji provodi Centar za pomoć u kući Međimurske županije u sklopu kojeg organizira besplatne dnevne aktivnosti za starije osobe različitih tematika- sport, umjetnost, predavanja, kreativa, informiranje starijih osoba i sl. Više o Klubovima pročitajte OVDJE.

Izvor: Filipa Blažon Šumečki