Život udruga 10.05.2016. 10:58. Zadnja izmjena: 10.05.2016. 11:08.

Socijalne usluge

Okrugli stol održan povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize (HSUCDP) organizirao je u suradnji s Društvom osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb (CeDePe) u četvrtak, 5. svibnja okrugli stol u Zagrebu u Sloboštini u podružnici CeDePe-a. Tema obilježavanja Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom posvećena je izgradnji kapaciteta za socijalne usluge u zajednici, a tijekom okruglog stola prikazani je rad udruga osoba s invaliditetom u pružanju usluga, primjeri dobre prakse te potreba širenja mreža usluga u zajednici uz osiguravanje kvalitetne i održive usluge.

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize pozvao je i Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, Čakovec na predstavljanje primjera dobre prakse u pružanju socijalnih usluga. Marija Radiković i Karmen Zadravec predstavile su program „Ponudimo još više“ koji se provodi u Društvu sad već 5 godina. Aktivnosti na programu usmjerene su prevenciji institucionalizacije odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom, povećanju socijalizacije istih te stvaranju mreže usluga za osobe s invaliditetom na području Međimurske županije. U okviru programa „Ponudimo još više“ Društvo u svojim prostorima pruža uslugu poludnevnog boravka za svoje članove, pomoć u kući, radionice za poboljšanje komunikacijskih vještina i lakše uključivanje na tržište rada te klub podrške.

Posebno je pohvaljen rad Društva u dijelu pružanja socijalnih usluga svojim članovima kao i izgradnji kapaciteta udruge u cilju kvalitetnijeg pružanja svih vrsta socijalnih usluga. 

Izvor: Marija Radiković