Život udruga 18.06.2019. 08:44. Zadnja izmjena: 18.06.2019. 08:45.

Županijska liga protiv raka

Osamnaest tisuća kuna za rehabilitaciju oboljelih

U čakovečkom Centru za kulturu nedavno je održana tradicionalna humanitarna akcija Županijske lige protiv raka Čakovec Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2019. I u ovom već jedanaestom izdanju akcije glavnu nit bogatog programa večeri činila je modna revija. Modele su nosile članice Kluba žena liječenih od raka dojke Nova nada, one su imale i vlastitu plesnu točku, i Kluba liječenih od ginekoloških bolesti Vita te liječnice i liječnici obiteljske medicine iz naše Županije.

U glazbenom i scenskom programu uz reviju sudjelovali su Marija Jambrošić, Andrea i Goran Šafarić s prijateljima, Zbor kluba laringektomiranih Međimurske županije pod vodstvom Marije Prekupec i uz pratnju tamburaškog zbora KUD-a Belica, vokalna skupina Hrvatske komore medicinskih sestara Podružnice Međimurske županije, lutkarska grupa OŠ I. G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu pod vodstvom Jelene Dokleja, Dječji vrtić Mašta skupina Bambi, Plesni studio Vivona, Sportski plesni klub i plesna škola Varaždin, a na kraju kao gost iznenađenja Ivan Zak. Pozornicu su dekorirale članice Lige Božena Kapitarić i Ivana Krajačić, cvijećem koje je donirala Željka Toplek iz Poleva, dok su buketiće za članice klubova Lige sudionice programa pripremile Ruže Šimak iz Vinice. Program je vodio Miljenko Ovčar.

Prodajom ulaznica za priredbu, a publika je dvoranu Centra za kulturi ispunila gotovo do posljednjeg mjesta, te prodajom radova iz radionica klubova Lige prikupljeno je 18 tisuća kuna. No, akcija zapravo traje kroz čitavu godinu, predmete iz predstavljenih modnih kolekcija može se kupiti kasnije, a dio prihoda ide u korist akcije. Tako ostvarena sredstva Liga za borbu protiv raka Čakovec namijenit će rehabilitaciji oboljelih od raka na Gradskim bazenima Marije Ružić Čakovec pod stručnim vodstvom liječnika.