Život udruga 22.05.2019. 09:36. Zadnja izmjena: 22.05.2019. 09:37.

Petak, 17. svibnja

Otvorena vrata Udruge slijepih Međimurske županije

Udruga slijepih Međimurske županije je u petak, 17. svibnja otvorila svoja vrata javnosti. Posjetitelji su mogli sudjelovati na kreativnoj radionici te se uključiti u igranje elektroničkog pikada za slijepe osobe sa simulacijskim naočalama, a mogli su razgledati i pomagala za slijepe osobe te igračke za slijepu djecu.

Udrugu su posjetili članovi, volonteri, predstavnice Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, predstavnice Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, a posebno zahvaljujemo na posjeti gradonačelniku Murskog Središća, Draženu Srpaku, i načelniku Općine Belica, Zvonimiru Taradiju. Tom prigodom s načelnikom Općine Belica potpisan je ugovor o sufinanciranju projekta „Korak naprijed“, kojim se financiraju aktivnosti Udruge u iznosu od 9.500,00 kuna.

Osim Dana otvorenih vrata Udruge, projektom se financiraju i sljedeće aktivnosti: obilježavanje Dana žena, sudjelovanje na Ljetnoj akademiji i na obilježavanju Međunarodnog dana bijelog štapa, hodočašće članova Udruge u Mariju Bistricu i Ludbreg, obilježavanje Dana svete Lucije te Martinja, posjet članovima Udruge, provedba 3 javna događaja s ciljem senzibilizacije javnosti, prezentacije pomagala i informiranja članstva, druženje samaca te međunarodni sportsko-rekreativni susret.

Izvor: M.Ciglar