Život udruga 11.02.2016. 12:52. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

U Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću

Otvorene prijave za edukaciju u klubovima za zapošljavanje u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Čakovec sa partnerom na projektu Udrugom Zora zaprima prijave za sudjelovanje u Klubovima za zapošljavanje koji su osnovani u sklopu projekta ''Istakni se, osvoji posao'', podržanog iz ESF programa Razvoj ljudskih potencijala.

Klubovi za zapošljavanje bave se edukacijom i pomaganjem u traženju posla nezaposlenim osobama iz Međimurske županije, a nalaze se u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću. Projekt je započeo u ožujku 2015. te su dosad u edukaciju uključene 83 nezaposlene osobe. Naglašavamo da je 38 sudionika projekta (45%) već pronašlo posao, gotovo svi u roku od 3 mjeseca od završetka edukacije.

Ovo je treći i ujedno posljednji ciklus edukacije unutar projekta, a prijaviti se mogu nezaposlene osobe iz Međimurske županije koje zadovoljavaju sljedeće kriterije:

  • imaju između 15 i 60 godina
  • završile su srednju, višu, visoku školu ili fakultet (SSS, VŠS ili VSS)
  • žele naučiti kako pronaći posao, te izbjeći greške kod traženja posla
  • traže motivaciju za aktivno traženje posla
  • žele osvijestiti svoje potencijale, steći nove vještine i upoznati zanimljive ljude.

Klub za zapošljavanje nudi intenzivni trening pod vodstvom voditelja/ice Kluba u trajanju od tri tjedna, od 29. veljače do 17. ožujka 2016. - 3 dana u tjednu od 8-15 sati.

Edukacija se sastoji od kombinacije različitih metoda rada - grupnog rješavanja problema, diskusije, praktičnih vježbi, igri uloga, ali i individualnog rada, a s ciljem razvoja praktičnih vještina pronalaženja radnih mjesta i prijave za radna mjesta, uvježbavanja javnog nastupa, razvoja planova traženja posla i sl. Sudionici će nakon edukacije dobiti potvrdu o završenom treningu, a stečena znanja sigurno će doprinijeti bržem zapošljavanju.

Edukacija je besplatna za odabranih 36 sudionika/ica (12 po Klubu za zapošljavanje), te je osiguran ručak, troškovi puta i svi radni materijali, a zauzvrat se očekuje odgovornost, spremnost na aktivno sudjelovanje i predanost traženju posla.

Prijave se zaprimaju od 01. do 19. veljače 2016. Obrazac prijave možete pronaći:

a) u tiskanom obliku na info-pultu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću). Ispunjeni obrazac možete predati na info-pultu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću), ili ga skenirati i poslati na e-mail: [email protected].

b) online ovdje, objavljeno na web stranicama HZZ-a i Udruge Zora.

Kandidati/kinje koji/e uđu u uži krug selekcije bit će kontaktirani nakon 19. veljače 2016

Izvor: Marina Kolar