Život udruga 24.02.2018. 08:54. Zadnja izmjena: 24.02.2018. 08:54.

Vatrogasci

Ove godine DVD Nedelišće obilježava 110. obljetnicu društva

Početkom veljače održana je redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nedelišće. Istaknuto je da će ova godina proteći u znaku obilježavanja 110. obljetnice društva. Središnja proslava bit će održana 14. srpnja. U ime Općine, načelnik Darko Dania DVD-u je predao dva nova kompleta zaštitnih odijela. Riječ je o zahvali za intervenciju vatrogasaca Dragutina Topolnjaka i Vedrana Špiranca. 

- Drago i Vedran su lani, u roku od dva sata od poziva županijskog zapovjednika, bili na putu za Split, gdje su gasili katastrofalni požar koji je harao okolicom grada - kaže Zlatko Marciuš, predsjednik DVD-a. Valja spomenuti i da je novi zapovjednik Dario Posavec dva tjedna bio na dislokaciji na otoku Ugljanu. Tijekom sjednice Vedran Špiranec primio je diplomu za dočasnika prve klase, a specijaliziran je i za rukovanje aparatima za zaštitu dišnih organa. Maja Petek primila je diplomu za mentoricu mladeži. Marijan Kirić i Vladimir Bašek primili su veteranske plakete. 

Predsjednik Marciuš kazao je uzvanicima kako DVD danas ima 62 aktivna člana i 45 mladih (pomladak). Lani su imali 25 intervencija te su nabavili mnogo nove opreme. Vatrogasni poligon na Doliču dobio je priključak vode te je uređeno košarkaško igralište. DVD se lani prijavio na mjeru 7.4, kojom se traži novac za izgradnju novog vatrogasnog doma, jer je postojeći građen 20-ih godina prošlog stoljeća. Čekaju se rezultati natječaja. Spremištar i bivši predsjednik DVD-a Dragutin Topolnjak predložen je za ovogodišnjeg dobitnika Plakete općine Nedelišće. Član je interventne ekipe koja je bila u Splitu, a već je bio i u Gunji i na drugim ugroženim područjima. U društvu kažu da se odaziva na sve intervencije. Umirovljeni je policajac te branitelj.