Život udruga 25.01.2019. 08:36. Zadnja izmjena: 25.01.2019. 08:38.

Prikupljali članarinu

Podružnica Matice umirovljenika u Domašincu: Tko će slaviti zlatne pirove?

U prvoj polovini siječnja Podružnica Matice umirovljenika u Domašincu ima administrativno-blagajničke poslove. Predsjednik Branko Mezga deset je dana u Domašincu i Turčišću izravno prikupljao članarinu.

Podružnica je velika brojem članova, posla je puno, ali – kaže Branko – nekad je bilo i više: - Lani smo imali evidentiranih i s plaćenom članarinom 313 umirovljenika, a u matičnoj knjizi koja se vodi po novom zapisano je 411 članova. Bilo je nekad i do 700, ali sad se piše samo one s plaćenom članarinom.

I premda je godina tek počela, seniori planiraju dugoročno, pa Branko i poziva već i na ljetovanje: - Sad s članarinom skupljamo i informacije koliko je ljudi zainteresirano za organizirano ljetovanje na moru uz plaćanje na rate, a popisujemo i bračne parove koji ove godine slave 50. ili 60. obljetnicu braka, zlatni ili dijamantni jubilej, a zainteresirani su za zajedničku proslavu, da znamo planirati slavlje. Nemamo puno novca, pa zato moramo sve šparavno i dobro organizirati. Evo, od 50 kuna članarine 35 ostaje u podružnici, 15 se šalje u županijski ured Matice umirovljenika. Ma mi smo svi u životu naučili živjeti s malo ili ništa novca, pa se znamo i snaći i organizirati, samo ako smo zdravi.