Život udruga 13.05.2019. 10:32. Zadnja izmjena: 13.05.2019. 10:42.

Sklipljen sponzorski ugovor

Poslodavci prepoznaju kvalitetu rada udruga MIS i MIK

Jedna od vodećih IT tvrtki, Emil Frey Digital d.o.o. (EFD) iz Varaždina, prepoznala je kvalitetu rada udruga “Mladi informatičari Strahoninca” (MIS) i “Međimurskog informatičkog kluba” Čakovec (MIK) te je s udrugom MIS sklopila sponzorski ugovor.


Emil Frey Digital d.o.o. (EFD) djeluje kao inovativni laboratorij i development centar osnovan od strane Emil Frey Grupe. Grupa postoji od 1924. godine i danas je jedna od vodećih europskih kompanija na području prodaje automobila s poslovanjem u 13 zemalja. Glavnu djelatnost EFD čini razvoj inovativnih softverskih rješenja namijenjenih automobilskoj prodaji, kojima se svakodnevno služe ostale članice Grupe diljem Europe.

- STEM obrazovanje ključno za razvoj hrvatskog gospodarstva, pa ovim sponzorstvom žele kontinuirano podržati kvalitetan, inovativan i učinkovit proces edukacije djece i mladih. Sklapanjem ugovora, EFD je postala službeni Sponzor udruge MIS te je već uložila sponzorska sredstva koja su uložena u nabavku dodatne opreme za rad s mlađim članovima udruge. Radi se o iznimno snažnoj i kvalitetnoj IT tvrtki koja zapošljava velik broj IT stručnjaka te bilježe kontinuirani porast poslovanja. Nepotrebno je spomenuti da su primanja takvih kadrova natprosječna uz odlične uvjete rada. Ovim činom Sponzor udruge želi javno istaknuti da je djeci i mladima nužno ponuditi vrhunska znanja i inovativan pristup učenju temeljenom na novim znanjima novih tehnologija, ističu iz EFD-a.

Udruga MIS dobivena sponzorska sredstva ulaže na dobrobit djece i mladih, dok sam uspjeh djece jasno pokazuje kvalitetu na državnoj sceni. Sponzor udruge želi dugoročno sponzorirati rad na obrazovanju djece i mladih kojim se dolazi do razvoja izvrsnih informatičkih stručnjaka koji su izvor razvoja cjelokupnog gospodarstva.

Svjedoci smo brzine kojom globalna digitalna transformacija društva iz korijenja mijenja i preuređuje društvene odnose, svakodnevicu, gospodarske aktivnosti, a najviše od svega znanja i vještine koje su u današnje doba neophodne za preživljavanje u svijetu kojeg obilježava tehnološki napredak kakav do sada nije viđen u ljudskoj povijesti.

1965. godine Gordon Moore je formulirao glasoviti zakon po kojem se predviđa udvostručenje broja tranzistora na integriranom sklopu svake dvije godine. Zasigurno Moore tada nije mogao predvidjeti da će se njegov zakon jednoga dana preslikati i na informacijsku domenu. Odnosno, da će se u današnje doba količina digitalnih podataka udvostručiti gotovo svake dvije godine.

Kotač promjena pokreću znanja iz STEM područja. Upravo ta znanja i vještine, koja su temelj poučavanja djece i mladih, udruge prenose na djecu i mlade. Osim toga, udruge ih kontinuirano unapređuju.


Udruge pozivaju i druge tvrtke da se upoznaju s programima koje provode te da i one, spram svojih mogućnosti, ulažu u stvaranje budućih najboljih IT stručnjaka, konkurentnima, fleksibilnima i spremnima za tržište rada.

Za sve članove udruga, sponzorstvo tvrtke Emil Frey Digital d.o.o. ima osobit značaj, jer ono dolazi iz svijeta gospodarstva.

Izvor: Udruga MIS