Život udruga 25.11.2016. 08:53.

Za očuvanje tradicije Međimurja

Povodom 10 godina aktivnog djelovanja Udruge žena Zlatne roke predstavljena monografija

„Teško je nabrojiti sve aktivnosti koje smo provodile i na kojima smo sudjelovali od samih začetaka udruge, no nevjerojatno zvuči podatak da je iza nas već cijelo desetljeće rada“, s nostalgijom i ponosom prisjetila se predsjednica Udruge žena  „Zlatne ruke“ Čakovec Ana Vrbanec, na predstavljanju monografije koja je prigodno izrađena u povodu jubilarne 10. obljetnice djelovanja. Udruga aktivno djeluje od 2006. godine sa svrhom očuvanja tradicije Međimurja, a danas okuplja 40-ak članica koje se redovito okupljaju svakog četvrtka kako bi se družile i razmjenjivale iskustva.

„Ova knjiga namijenjena je prvenstveno našim osnovnim i srednjim školama, kao i vrtićima, da istaknemo svoju želju za dopiranjem do mladih ljudi koji će nastaviti prenositi našu tradiciju i kulturnu baštinu, što je ujedno i glavni cilj djelovanja udruge. Sve ono lijepo i vrijedno što smo mi naslijedile od naših majki, želimo prenijeti na generacije koje tek dolaze“, naglasila je predsjednica udruge, ujedno i autorica monografije.

Uručene su i zahvalnice, kao mali znak pažnje ženama koje već godinama ulažu svoje vrijeme, ljubav i iskustvo u rad udruge. Tako je priznanje za okruglih 10 godina uručeno Zdenki Balentam, Ljubici Bubek, Zdenki Buvač, Mariji Crnčec, Bernardi Čavlek, Đurđi Horvat, Jelici Hranilović, Ani Kolarić, Josipi Končec, Ivanki Schranz, Nadi Veseli, Mariji Žišković i predsjednici Vrbanec, dok su za jubilej od 5 godina nagrađene Jadranka Almasi, Ana Drvenkar Brezničar, Terezija Halonja i Ana Šafarić. Cjelokupni program svojim su izvedbama upotpunili ženska vokalna skupina KUU "Veseli Međimurci", Marija Toplek (Žuža), Anja Posavec, Alois Stipetich Godenzi i Božidar Vadlja, a vodio ga je još jedan prijatelj udruge Nebojša Buvač.