Život udruga 13.10.2020. 08:24. Zadnja izmjena: 13.10.2020. 08:24.

Javite se!

Poziv školama: Udruga Biovrt daruje edukativnu društvenu igru i brošuru Upoznajmo biljno carstvo

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom nedavno je kreirala i svijetu predstavila edukativnu brošuru i društvenu memory igru za velike i male “ Upoznajmo biljno carstvo ”.
U brošuri možete naučiti više o najčešćim biljkama koje uzgajamo u školskim i obiteljskim vrtovima – o osnovnim karakteristikama, načinu uzgoja i kako izgledaju u različitim fazama rasta.

Memory igra na zabavan i jednostavan način pomaže djeci da nauče prepoznavati povrće, voće, začinsko i ljekovito bilje te cvijeće u različitim fazama rasta.

Tako stvaramo nove generacije mladih ljudi koji imaju znanje kako uzgojiti vlastitu zdravu hranu i razumiju povezanost čovjeka s prirodom te koji će ovim znanjem očuvati prirodu za buduće generacije, ali i svoje zdravlje.

U sklopu ovog poziva obradovati ćemo 10 osnovnih škola koje će igru i brošuru moći koristiti u nastavi i u dnevnim boravcima, stoga raspisujemo natječaj i pozivamo sve osnovne škole iz RH da se prijave, poručuju iz Udruge Biovrt.

  • Tko može sudjelovati?   Sve osnovne (i područne) škole s područja Republike Hrvatske.
  • Kako sudjelovati? Od  09.10.-19.10.2020. pošaljite nam prijavu u kojoj ćete nam odgovoriti na sljedeća pitanja: O kojim biljkama (povrće, voće, začinsko i ljekovito bilje te cvijeće) i na koji način educirate vaše učenike? Odgovoru priložite jednu fotografiju (koja pokazuje dio edukativnog sadržaja ili nastavnu aktivnost vezanu uz vaš odgovor)

Udruga Biovrt na svojoj će Facebook stranici  20.10.2020.  kreirati album fotografija gdje će javno objaviti fotografije i priče svih prijavljenih škola. U razdoblju od 20.10. do 30.10.2020. album će biti otvoren za pregled i “lajkanje”.

Nagrade (igra + brošura) dobiva 10 prijavljenih: 5 priča koje će osvojiti srca Facebook zajednice po broju lajkova, dok će 5 njih izabrati žiri udruge Biovrt. Dobitnici će biti objavljeni do 02.11.2020.

Kako se prijaviti? 1 fotografiju ( i nikako više! Obavezno u .jpg ili .png formatu, kao zasebna datoteka, veličine do 2000 px.) i vašu priču (u obrascu prijavnice na maksimalno 1 stranici) pošaljite nam putem maila na  ured(a)biovrt.com  (zamijenite (a) sa @)  do 19.10.2020.

Obrazac prijavnice za natječaj preuzmite na našoj stranici www.biovrt.com.