Život udruga 22.11.2018. 09:06. Zadnja izmjena: 22.11.2018. 09:08.

Čakovec

Predstavljanje Udruge žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU u subotu, 24. studenog

Predstavljanje Udruge žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU će se održati u subotu, 24. studenog u 19 sati u Župi sv. Antuna Padovanskog, Čakovec - Jug, Trg sv. Antuna Padovanskog 1, Čakovec.

O udruzi će govoriti:

  • ALMENKA BALENOVIĆ, predsjednica Udruge
  • LJILJANA VUKOTA, glavna tajnica i voditeljica Centra za psihološku pomoć Udruge "SVE za NJU"

SVE za NJU je osnovana je 21. ožujka 2008. godine kao Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja, dobrovoljna, humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija. Na skupštini 26. studenog 2014. godine donesena je odlika o izmjeni naziva i logotipa Udruge. Od te odluke nadalje SVE za NJU se nastavlja profilirati kao organizacija za pružanje podrške ženama s malignim bolestima. Odluka o promjeni naziva logičan je slijed razvoja projekta Centra za psihološku pomoć u koji su se od početka rada mogle javljati sve žene neovisno o tipu raka. Promjenom naziva Udruga je širom otvorila vrata svim ženama oboljelima od raka.

Kako pomažu? Besplatni smještaj za vrijeme liječenja, Centar za psihološku pomoć, grupne terapije, predavanja i radionice, savjetovališta, telefonska pomoć.

Izvor: fra Tomislav Božiček, župnik