Život udruga 20.06.2016. 13:36. Zadnja izmjena: 20.06.2016. 13:43.

Završna konferencija

Predstavljeni rezultati projekta ''Istakni se, osvoji posao!''

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Čakovec sa partnerom na projektu Udrugom Zora na završnoj je konferenciji u četvrtak, 16. lipnja u multimedijalnoj dvorani TIC-a predstavio rezultate projekta ''Istakni se, osvoji posao!'' (''Impress for success''), čiji je cilj bio podizanje kompetencija i vještina traženja posla nezaposlenih osoba iz Međimurske županije kroz Klubove za zapošljavanje. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz ESF programa Razvoj ljudskih potencijala. Ukupna vrijednost projekta iznosi 58.879,02 EUR, pri čemu je sufinanciranje EU 55.116,65 EUR. Projekt traje ukupno 16 mjeseci, od 24. veljače 2015. do 23. lipnja 2016. godine.

V.d. predstojnica HZZ PU Čakovec Marina Kodba pozdravila je sudionike završne konferencije i zahvalila im na podršci tokom provedbe projekta, uz kratak osvrt na pozadinu projekta i njegovu relevantnost za Međimursku županiju. Klubovi su osnovani u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću s ciljem pružanja individualizirane potpore nezaposlenim osobama koje trebaju pomoć kod traženja posla, a funkcioniraju prema načelu intenzivnog rada i pristupu da za svakog sudionika postoji posao. Naglasila je važnost partnerskog rada u provedbi ovog projekta i zahvalila udruzi Zora na angažmanu oko projektnih aktivnosti.

Zatim je voditeljica projekta Dijana Kržina predstavila rezultate projekta.

 1)    Razvijena je metodologija rada Klubova za zapošljavanje.

Kurikulum za voditelje Klubova za zapošljavanje usklađen je s aktualnim potrebama tržišta rada i u njega su ukomponirane inovativne tehnike traženja posla temeljene na CH-Q metodi (Swiss career qualification program). Kurikulum se koristio za edukaciju 14 visokoobrazovanih nezaposlenih osoba, a troje nezaposlenih sudionika koji su se posebno istaknuli svojim sposobnostima dobilo je posao voditelja Klubova za zapošljavanje. Edukaciju su vodile Marina Kolar, izvršna direktorica udruge Zora te savjetnice HZZ PU Čakovec Klaudija Vinković i Maša Sarić.

2)   Nezaposlene osobe iz Međimurske županije su sudjelovanjem u Klubovima motivirane i educirane za proaktivan pristup procesu zapošljavanja

110 nezaposlenih osoba uključeno je u edukaciju Klubova za zapošljavanje koji su osnovani u  Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću u svrhu  pružanja znanja, vještina i resursa potrebnih za njihovo lakše zapošljavanje. Sudionici su tokom 3 tjedna trajanja edukacije (3 dana u tjednu po 7 sati) radili na svojim vještinama i kompetencijama, jačanju slabih strana i prevladavanju prepreka zapošljavanju, otkrivanju potencijala i kreiranju akcijskih planova.

54 sudionika Klubova (49%) zaposlilo se u roku od 3 mjeseca od završetka edukacije.

3) Sudionicima Klubova pružena je podrška nakon provedbe programa

Od sudionika Klubova tražilo se da i nakon završetka edukacije nastave odgovorno upravljati osobnim kompetencijama tokom aktivnog traženja posla. Podrška Klubova se sastojala od sastanaka s poslodavcima, tematskih seminara i individualnih savjetovanja na kojima su sudionici Klubova za zapošljavanje uz pomoć voditelja revidirali svoje akcijske planove. Održana su tri sastanka s poslodavcem, šest tematskih radionica, te individualna savjetovanja voditelja Klubova sa 240 nezaposlenih osoba.

4) Razvijene su i provedene promotivne aktivnosti za osiguranje vidljivosti projekta i doprinosa EU

 

Izvor: Tim projekta "Istakni se, osvoji posao"