Život udruga 15.05.2017. 21:39. Zadnja izmjena: 15.05.2017. 21:43.

Za odjel Pedijatrije

Prijatelji sv. Roka pjesmom i plesom do krevetića - humanitarna akcija traje do 31. svibnja

Kad se Prijatelji svetog Roka udruže sa svojim brojnim glazbenim prijateljima, rezultat je prekrasan cjelovečernji koncert u kojem su u srijedu 26. travnja uživali posjetitelji Centra za kulturu u Čakovcu. No, osim lijepog doživljaja i druženja, iza koncerta će ostati nešto trajno, vrijedno i itekako potrebno - dječji krevetić na odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec.

Želja je, govori u ime organizatora predsjednik udruge Prijatelji svetog Roka Ivan Vadas, prikupiti dovoljno sredstava za dva krevetića - jednog za bebe i nešto većeg dječjeg, pa su koncert održali pod motom "malenima za ljepše snove". - U našem zboru pjeva nekoliko medicinskih sestara zaposlenih u čakovečkoj bolnici, a naša Božica Kemec radi baš na odjelu pedijatrije. S obzirom na to da smo mi prije svega humanitarna udruga, željeli smo na neki način pomoći pa smo u suradnji s bolnicom krenuli u akciju prikupljanja sredstava za nabavku dječjih kreveta, pojašnjava Vadas.

Okupiti izvođače, dodaje, nije bilo teško. S mnogima surađuju i na svojim tradicionalnim godišnjim koncertima, i rado su se odazvali i ovakvome plemenitom cilju. Nastupili su tako, osim zbora Prijatelja sv. Roka, učenici Osnovne umjetničke škole Miroslava Magdalenića iz Čakovca, dječji zbor župe sv. Jelene Križarice iz Šenkovca, učenici Osnovne škole Draškovec, plesna skupina Atomi iz Goričana, ženska vokalna skupina Stridonne iz Štrigove, klapa Koprivnica, podravski folk-punk bend Ogenj i solistica Mirjana Hudin. Program su vodili draškovečki osnovci Fran Marđetko i Vitomir Marčec, koji su se u svojim voditeljskim ulogama toliko dobro snašli da bi bez problema, složila se publika, mogli zamijeniti popularne Igora Mešina i Renea Bitorajca.

Od prodaje ulaznica i dobrovoljnih novčanih priloga prikupljeno je 11.631 kuna, a humanitarna akcija će trajati do 31. svibnja. Iz udruge Prijatelji svetog Roka sve zainteresirane da pomognu donacijama koje se mogu uplatiti na žiroračun akcije, IBAN HR3223400091510855163.