Život udruga 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 27.09.2016. 22:36.

Priznanje Zrinskoj gardi / DVD suci na ispitu

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović donio je odluku o dodjeli Priznanja RH Zrinskoj gardi Čakovec za osobite zasluge u promociji hrvatske povijesti i kulture te očuvanje baštine Zrinskih.
S obzirom da se u veljači održava redovita izborna skupština Zrinske garde Čakovec, svim je članovima upućen poziv, ukoliko se žele uključiti u rad rukovodstva udruge, da do kraja siječnja dostave kandidaturu, kako bi se moglo izabrati novo rukovodstvo i nastaviti aktivno djelovanje, sukladno Statutu i planu rada.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Čakovec bilo je domaćin seminarima, a zatim i polaganju ispita za vatrogasne suce koji svoje licence moraju obnavljati svake 4 godine. Seminare su vodili Nedeljko Vukalović, Mladen Kanižaj i Željko Besedić iz županijske Vatrogasne zajednice.
Ispitima je pristupilo 70 vatrogasaca, od kojih je 41 uspješno završio zahtjevno testiranje od 100 pitanja. Za prolaz je trebalo najmanje 97 točnih odgovora. Vatrogasna zajednica Međimurske županije tako sada na raspolaganju ima ukupno 41 suca.(dp,vk)

Izvor: 3064