Život udruga 06.02.2019. 09:39. Zadnja izmjena: 06.02.2019. 09:44.

Veliko srce malom srcu

Program Festivala srca: Pomozite i vi malim srčanim bolesnicima!

Mjesec veljača nije samo mjesec zaljubljenih, već je to i mjesec posvećen djeci rođenoj sa srčanim greškama i ostalim srčanim bolestima. Svjetski tjedan posvećen toj djeci u svijetu se obilježava od 7. -14. veljače, pa tako i u Hrvatskoj, pod nazivom FESTIVAL SRCA!

Koliko je teško biti dijete sa srčanom greškom, koliko je teško biti njegov roditelj, kako se nositi sa nastalim problemima , bezbroj operacija i dugih oporavka, te kako pomoći toj djeci da se što bezbolnije socijaliziraju  u sredinama , dječjim vrtićima, školama, i dalje, kroz život, kao ravnopravni i korisni članovi ovoga društva, to je između ostalog cilj članova ujedinjenih u udrugu Veliko srce malom srcu! Upravo iz tog razloga kroz razne manifestacije obilježiti će tjedan SRČEKOVACA i u Međimurju.

PROGRAM FESTIVALA SRCA

  • Subota, 9. veljače na središnjem gradskom trgu, ispod vure, bit će promocijski štand Udruge na kojem će se prodavati ruže i karanfili, koje smo dobili kao donaciju međimurskih cvjećara
  • Petak, 15. veljače u dječjem vrtiću Dječja mašta Čakovec, edukacija djece i djelatnika u pružanju prve pomoći prilikom zastoja srca, praktične vježbe na lutki i AVD uređaju, koju će prikazati dr. Edgar Glavaš, prvi međimurski pedijatrijski kardiolog. Edukacji se mogu pridružiti i roditelji!
  • Petak, 22. veljače - pod pokroviteljstvom gradonačelnika i grada Murskog Središća, u dvorani Centra za kulturu u Murskom Središću- predstava koju nam daruje  KAZALIŠNA DRUŽINA KUU SELJAČKA SLOGA iz Nedelišća, ZABRANJENO VOĆE- Carla Goldonija, prihod od prodanih ulaznica donira se udruzi

Izvor: Gordana Prebeg