Život udruga 21.03.2017. 12:41. Zadnja izmjena: 21.03.2017. 12:42.

Udruga slijepih MŽ

Projektom „Samopouzdanje“ promiče se integracija slijepih osoba u društvo

Udruga slijepih Međimurske županije, projektom „Samopouzdanje“ financiranim sredstvima grada Čakovca, svojim članovima omogućava zahvaljujući profesionalnim frizerskim/kozmetičkim uslugama, porast njihovog samopouzdanja, manju ovisnost od članova obitelji te davanje jednakih mogućnosti koje imaju osobe bez invaliditeta.

Uljepšavanje i briga o vlastitom tijelu osnovna je ljudska potreba gdje slijepe osobe nisu u mogućnosti adekvatno obavljati naoko jednostavne „poslove“. U takvim situacijama slijepa osoba ne može funkcionirati bez pomoći nekoga tko vidi. S obzirom na nedostatak vizualne percepcije vlastitog tijela, uljepšavanje pod vodstvom stručnih djelatnica salona pokazalo se kao pozitivno iskustvo, a prije svega pomoć, za članice i članove Udruge kojim ih se potiće da i dalje cijene vlastitu ženstvenost, odnosno muževnost bez obzira na oštećenje vida.

Korist ovog projekta je višestruka. Doprinosi se senzibilizaciji profesionalnih pružatelja usluga i javnosti o slijepim osobama i drugim osobama s invaliditetom te se promiće integracija slijepih osoba u društvo, odnosno zajednicu i indirektno zalaže za prava svih osoba s invaliditetom.

Izvor: Udruga slijepih Međimurske županije