Život udruga 13.01.2016. 07:58. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Nova sekcija Kulturno umjetničkog društva „Sv. Jeronim“

Prvi nastup novih Mažoretkinja Štrigove

Želja za promoviranjem mažoret plesa koji je ostavio duboki trag na području Štrigove od prije desetak godina, potaknula je ideju za ponovnim osnivanjem mažoretkinja Općine Štrigova. Mažoretkinje Štrigove ponovno su pokrenute u listopadu 2015. godine kao sekcija Kulturno umjetničkog društva „Sv. Jeronim“, a treniraju jednom tjedno pod vodstvom Lucije Novak. 


Svoj prvi nastup nakon tri mjeseca vježbe, Mažoretkinje Štrigove ostvarile su na Božićno-novogodišnjem koncertu 6. siječnja gdje je desetak djevojčica pokazalo svoje umijeće mažoret koraka i vrtnje štapa. Kao podrška novopečenim Štrigovskim mažoretkinjama, u programu su sudjelovale i iskusne starije kadetkinje Mažoretkinja Nedelišća.

Ovim putem mažoretkinje se zahvaljuju Kulturno umjetničkom društvu „Sv. Jeronim“ na pomoći oko osnivanja sekcije, Udruzi mažoretkinja Nedelišća na stručnoj podršci i pomoći u opremanju sastava te roditeljima koji su glavni poticaj marljivim curama. Upisi u Mažoretkinje Štrigove i dalje su u tijeku, a prijaviti se mogu djevojčice i djevojke od 6 do 25 godina na kontakt 097/7811540 (Lucija Novak).