Život udruga 19.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 04.10.2016. 11:05.

Scheierova zgrada

Prvih petnaest godina "Društva Naša djeca" Čakovec

U srijedu navečer u Scheierovoj zgradi u Čakovcu predstavljanjem knjižice projekta Ovo dijete to sam ja, ne postoje takva dva, obilježena je 15. obljetnica postojanja Društva Naša djeca Čakovec

Ovo Društvo u petnaest godina svog postojanja pokrenulo je mnogo inicijativa i projekata, održalo mnoštvo radionica i savjetovanja, aktivno uključila naše najmlađe sugrađane u javni život zajednice, donositelje odluka senzibiliziralo za potrebe djece i mladih... Ukratko, naš Čakovec učinili su boljim. Prema riječima gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, Društvo je tijekom ovih godina predložilo mnogo toga čime je pridonijelo aktivnom razvoju politika usmjerenih prema djeci i mladima s ciljem da ih se što bolje pripremi za životne izazove te buduće preuzimanje aktivnih uloga u razvoju zajednice. "Djecu učite da u svijetu postoje i drukčiji, da svi imamo ista prava, da svatko može i treba sudjelovati te da se tuđe mišljenje mora uvažavati. I najvažnije, kontinuiranim i planski usmjerenim radom postigli ste da rezultati Vaših aktivnosti budu vidljivi i mjerljivi.", rekao je među ostalim, gradonačelnik Kovač.

Aktivnosti rada Društva u proteklih godinu i pol, predstavila je predsjednica Gordana Šoltić Siladi, a prisutnima se obratila i prva predsjednica Ljubica Železnjak. 

Nakon plesnog programa predstavljena je knjižica u kojoj su objavljeni radovi nastali tijekom provedbe projekta "Ovo dijete to sam ja, ne postoje takva dva". Njega su osmislili su učenici, članovi Dječjeg vijeća grada Čakovca. Realizacija se provodila kroz tri radionice tematski vezane uz „Pravo na različitost“, te usmjerene na poštivanje različitosti, međusobne tolerancije – poglavito prema djeci iz osjetljivijih socijalnih skupina društva. Radionice kojima su sami izabrali naziv – „Tko sam ja“ i „Lijepo je biti različit“ uz pomoć mentora realizirali  su sami učenici. 

Kao što i priliči rođendanu, na kraju programa predstavnice Dječjeg vijeća Čakovec, Društva Naša djeca Čakovec i gradonačelnik Kovač zajedno su razrezali tortu.

Izvor: 3121