Život udruga 10.01.2017. 08:08. Zadnja izmjena: 10.01.2017. 08:13.

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom

Radionica: uspješna komunikacija u obitelji s djecom s teškoćama u razvoju

21. prosinca u prostorima Osnovne škole Orehovica održala se prva edukativna radionica u sklopu projekta Budimo bolji roditelji koji provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije za roditelje djece s teškoćama u razvoju, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Radionicu je održala socijalna radnica Lea Kovačić. Radionica je bila osmišljena kao interaktivna radionica, na kojoj su roditelji djece s teškoćama u razvoju mogli sudjelovati svojim pitanjima te tražiti savjet za probleme s kojima se svakodnevno susreću. Na radionici su se okupili roditelji djece s različitim dijagnozama, poput distrofije, disleksije i disgrafije, poremećaja u ponašanju, problema s vidom, sluhom i sličnim dijagnozama.

Tijekom radionice dali su mnogo pozitivnih, ali i negativnih primjera životnih situacija s kojima se susreću. Roditelji napominju da se ponekad susreću s problemom komunikacije s djecom, ponajviše zbog reakcija okoline na njihovo zdravstveno stanje. Napominju i problem nedostatka zdravstvenog centra u našoj sredini poput poliklinike Suvag u Zagrebu, te problemom financijskog opterećenja zbog putnih troškova na preglede i liječenja.

Ovim putem Društvo zahvaljuje Osnovnoj školi Orehovica te roditeljima djece s teškoćama u razvoju na ukazanom povjerenju i sudjelovanju na radionici te ih poziva na daljnju suradnju.