Život udruga 05.04.2016. 11:16. Zadnja izmjena: 05.04.2016. 11:34.

Udruga Zora

Radnici mogu biti zaštićeni samo ako znaju koja su njihova prava i kako se za njih boriti

U ponedjeljak, 4. travnja održala su se čak dva događaja u organizaciji Udruge Zora i Zavoda za zapošljavanje Područni ured Čakovec, a vezana uz zapošljavanje i radnička prava.

U 9.30 sati održana je dodjela diploma za 40 nezaposlenih osoba koje su uspješno završile trotjednu edukaciju u Klubovima za zapošljavanje Čakovec, Mursko Središće i Prelog, a u sklopu projekta “Istakni se, osvoji posao”. Od početka rada Klubova, ovu intenzivnu edukaciju završilo je 124 nezaposlenih osoba iz Međimurske županije, od kojih se 43 do sada zaposlilo. Voditeljica projekta Dijana Kržina poželjela je sudionicima uspjeh u pronalaženju posla koji će odgovarati njihovim sposobnostima i željama, nakon čega su voditelji Klubova podijelili diplome.

Aktivnosti se nastavljaju, a od danas su svim nezaposlenim osobama na raspolaganju individualna savjetovanja prema rasporedu: Čakovec ponedjeljkom i petkom, Prelog utorkom i četvrtkom i Mursko Središće ponedjeljkom i srijedom od 9 do 13 sati. Aktivnosti Klubova za zapošljavanje možete pratiti i na facebook stranici. 

U 10 sati pak je bilo održano predavanje “Radnička prava u praksi – Temeljne obaveze i prava iz radnog odnosa” koje je održao Siniša Miličić iz Regionalnog industrijskog sindikata Varaždin. S obzirom na to da je u istraživanju “Moje mjesto u zajednici” koju je udruga Zora nedavno provela na području Međimurske županije zaštita radničkih prava prepoznata kao jedna od prioritetnih potreba građana, ovo predavanje je bilo samo jedno u nizu aktivnosti kojima građane informiramo o njihovim pravima.

Sudionicima je bila podijeljena brošura "Moje mjesto u zajednici" u kojoj se za područje Međimurske županije mogupronaći informacije o mjestima gdje se građani mogu obratiti, bilo da imaju pitanja ili probleme vezane uz zapošljavanje i gospodarstvo, socijalne usluge, zdravstvo, okoliš... Brošuru nađite ovdje

Aktivnosti su se provele u suradnji udruge Zora i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u sklopu projekata “Istakni se, osvoji posao” i “Moje mjesto u zajednici“.

Izvor: Marina Kolar