Život udruga 08.03.2016. 13:37. Zadnja izmjena: 09.03.2016. 13:46.

Vatrogasci

Redovna godišnja skupština DVD-a Mihovljan

U subotu, 05. ožujka Dobrovoljno vatrogasno društvo Mihovljan održalo je redovnu 93. godišnju skupštinu u Društvenom domu

Među brojnim prijateljima vatrogasaca skup je otvorio predsjednik društva Josip Jezernik. Društvo okuplja 116 članova, od čega 80 muških i 36 ženskih članova te 40 djece i mladeži, kao i 290 podupirućih članova. Godina za njima bila je usmjerena na prioritetne zadaće poput ispravnosti, funkcionalnosti i modernizacije cjelokupne vatrogasne opreme koja se redovno održavala i servisirala, kao i preventivno djelovanje u prigradskom naselju za što nisu bile uočene veće nepravilnosti.

Prošle, 2015. godine bilježe četiri intervencije i to po dvije tehničke i gašenje niskog raslinja. Sudjelovali su i na vatrogasnim vježbama VZG Čakovca. Osim izlaska na intervencije, društvo je utrošilo 200 sati dobrovoljnog rada, a radili su i na uređenju poligona za vježbanje te adaptirali krovište gdje je spremljena vatrogasna štrcaljka. Iz izvješća se također moglo čuti da su nabavili deset radnih odijela, a od Grada Čakovca dobili na poklon potopnu muljnu pumpu marke ''Honda'', a od VZG Čakovca potopnu pumpu marke ''Pedrollo'' te jedno zaštitno vatrogasno odijelo od JVP Čakovca.

Valja istaknuti kako su s ostalim udrugama sudjelovali u čišćenju naselja povodom Dana planeta Zemlje, a pod pokroviteljstvom grada Čakovca bili su domaćini ''Bakljade'' koja se obilježava uoči Praznika rada. U vatrogasnim prostorijama održali su izložbu na temu vatrogastva. Tom su prigodom mještani mogli razgledati vatrogasno spremište i opremu kojom raspolaže društvo. Tijekom cijele godine obilazili su bolesne članove te ih darivali prigodnim poklonima.

Na samom kraju članovi društva na čelu s zapovjednikom Zdravkom Vincetićem zahvalili su VZ Grada Čakovca na čelu sa predsjednikom Marijem Medvedom, VZMŽ i JVP Čakovca na dobroj suradnji tijekom cijele 2015. godine. Za dobru suradnju i pruženu pomoć, kako moralnu, tako materijalnu i stručnu, zahvalili su gradonačelniku grada Čakovca, Stjepanu Kovaču, Vijeću Grada Čakovca, Mjesnom odboru Mihovljan, mještanima Mihovljana, društvenim i sportskim organizacijama mjesta te sponzorima iz Mihovljana, kao i svojim počasnim članovima: Roku Vincetiću, Alojzu Gjereku, Štefanu Volfu, Dragi Zveru te svim članovima društva.

Predsjednik Medved je otkrio i kako će do proljeća VZMŽ dobiti aluminijski čamac plitkog gaza i velike nosivosti vrijedan oko 100 tisuća kuna, a koji će se koristiti za potrebe potrage, spašavanja i intervencija na rijekama i jezerima. 

Osim izvješća skupština je poslužila i za podjelu mnogih priznanja i zahvalnica. Tako je spomenicu za desetogodišnji rad primila Snježana Posedi, za tridesetogodišnji Mladen Kovačec te za šezdesetogodišnji rad u vatrogastvu Josip Rok . Društvo je bogatije i za dva časnika, budući da su Josipa Bratković i Predrag Kočila primili uvjerenje za uspješno položenu obuku za vatrogasnog časnika.