Život udruga 31.01.2017. 09:10. Zadnja izmjena: 31.01.2017. 09:14.

Godišnja sjednica

Robert Pevec i dalje će voditi Dobrovoljno vatrogasno društvo Savska Ves

Minule subote, Dobrovoljno vatrogasno društvo Savska Ves održalo je izbornu godišnju sjednicu. Kako su naglasili u  Izvješću o radu, lani su imali četiri intervencije, preventivno su djelovali tijekom cijele godine, posebnu pažnju stavili na razdoblje žetvene sezone i kod paljenja Uskrsnih vuzmenki te su nabavili neophodnu vatrogasnu opremu. No, što se natjecanja tiče, 2016. godina bila je vrlo uspješna. Vatrogasci i vatrogaskinje iz Savske Vesi bili su na ukupno 30 nastupa, a osvojili su 14 pehara. Ovdje svakako treba izdvojiti Državno natjecanje u Puli gdje su sa seniorskim desetinama u kategoriji ŽB osvojili 3. mjesto, a sa ekipom MA 36. mjesto. Osim natjecateljskog dijela vatrogasci su bili i na mnogobrojnim proslavama i skupštinama gdje su razmjenjivali svoja iskustva.  

U prigodnom obraćanju dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, istaknuo je kvalitetni rad u DVD-u te zahvalio na svemu što su učinili na ponos naselja, grada, ali i županije kada su svojim natjecateljskim ekipama bili u samom vrhu Hrvatskog vatrogastva. Predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat naglasio je važnost preventivnog djelovanja ovog DVD-a, što je za svaku pohvalu, jer kako su u izvješću naglasili, zabilježene intervencije požare su zaustavili u početnim fazama, što je dokaz o spremnosti interventnih članova.

Skupština je bila izborna, članovi su jednoglasno za novo četverogodišnje razdoblje izabrali novo-staro rukovodstvo, predsjednika Roberta Peveca, zamjenika Vladimira Lehkeca, zapovjednika Darijana Bolarića te njegovog zamjenika Sašu Lehkeca. Nova je samo tajnica, Mirjana Gerenčir, koja je zamijenila dosadašnju, vrlo aktivnu Biserku Guberinić-Perša.

Na samom kraju podijeljene su mnogobrojne pohvalnice i zahvalnice.