Život udruga 08.01.2016. 13:05. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Projekt „Lakše do rezultata!“

Savez udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije zapošljava pomagače u nastavi

Savez udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije zapošljava pomagače u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju preko projekta Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta „Lakše do rezultata!“ i preko mjere javnih radova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Zapošljavanjem pomagača osigurava se adekvatna pomoć djeci s razvojnim teškoćama u redovni odgojno-obrazovni program. Pružanjem podrške u integraciji djece s teškoćama u razvoju, pruža se podrška i inkluzija te iste djece i njihovih roditelja i obitelji u lokalnu zajednicu kao ravnopravne dionike društva. 

Pomagači u nastavi

Uz pomoć pomagača u nastavi, djeca uspješno savladavaju nastavni program, bolje se socijaliziraju i komuniciraju što je kod njih često ograničeno zbog prirode samih teškoća.
Pomagači u nastavi dobivaju iskustvo u radu s djecom s teškoćama u razvoju kao i osjećaj vrijednosti te posebnosti, znajući da pomažu djetetu s teškoćama u razvoju.
Savez udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije, zajedno s Osnovnom školom Goričan, Osnovnom školom Tomaša Goričanca Mala Subotica i Ekonomskom i trgovačkom školom Čakovec, kroz pružanje mogućnosti uključivanja djece s teškoćama u razvoju u redovnu nastavu uz pomoć asistenata, senzibilizira ostalu djecu i javnost prema djeci s teškoćama u razvoju te većem prihvaćanju različitosti.