Život udruga 26.04.2016. 09:21. Zadnja izmjena: 26.04.2016. 09:59.

"Mladi za mlade" / "Lakše do rezultata!"

Savez udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije zapošljava pomagače u nastavi

Savez udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije zapošljava pomagače u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju preko projekta Ministarstva znanosti, obrazovanja i sportaLakše do rezultata!“ i preko mjere javnih radova Mladi za mlade“ Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Savez je zaposlio tri pomagača u nastavi za tri učenika s teškoćama u razvoju u tri škole: Osnovnoj školi Goričan, Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec i Osnovnoj školi Tomaša Goričanca Mala Subotica.

Zapošljavanjem pomagača Savez nastoji pomoći djeci s teškoćama u razvoju u inkluziji i integraciji u redovan sustav odgoja i obrazovanja te im olakšati usvajanje nastavnog programa uz pomoć pomagača u nastavi.

Djeca i pomagači su se uspješno adaptirali i jako dobro funkcioniraju zajedno. Djeca pokazuju napredak i uspješnu integraciju u razredu pri čemu ključnu ulogu imaju njihovi pomagači. Uspostavljena je veza koja je osim profesionalne i emocionalna te u takvom ozračju djeca s teškoćama u razvoju dobro reagiraju i uspješno savladavaju nastavni program, bolje se socijaliziraju i komuniciraju što je za njih najčešće i najveći problem.

Iskustvo jedne od pomagačica u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju:

„U dvije godine rada kao asistentica u nastavi s učenicima s teškoćama u razvoju sam puno toga naučila i shvatila koje su zapravo prave životne vrijednosti. Djeca su topla, vesela, iskrena, uvijek nasmijana, spremna za učenje novih sadržaja, marljiva, neiskvarena. Doista sam zahvalna na pruženoj prilici da steknem takvo predivno iskustvo.

Posao asistenta me ispunjava i sretna sam kada mogu pomoći djetetu s teškoćama u razvoju i vidjeti njegovo nasmijano lice kada postigne uspjeh.“

Izvor: suosimz.com