Život udruga 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:30.

Savez udruga umirovljenika i starijih osoba

Godišnju skupštinu u društvenom domu u Ivanovcu održao je Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije. U osvrtu na rad u prošloj godini predsjednik Jožef Pfeifer uz ostalo je rekao da je kao član Socijalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe niz aktivnosti usmjerio na promjene pojedinih zakonskih odrednica vezanih uz umirovljeničku populaciju.
- Proteklo razdoblje za nas umirovljenike bilo je burno s obzirom da je resorno Ministarstvo krenulo u mirovinsku reformu. Teškim naporom uspjeli smo dogovoriti da se mirovine i dalje usklađuju na početku i u sredini godine, s time da prvo usklađivanje ide po principu 50 posto rasta cijena - 50 posto rasta plaća, a konačno za tu godinu u omjeru 70-30 u korist faktora koji će tijekom godine više rasti. Radili smo i na primjeni Ovršnog zakona, pa se tako umirovljenicima ne može ovršiti više od jedne trećine mirovine za namirenje dugovanja jer se u početku događalo da su umirovljenici temeljem ovrhe ostajali bez cijele mirovine, rekao je Pfeifer.
Kad je riječ o Savezu udruga međimurskih umi-rovljenika, i prošle su godine organizirali županijske sportske igre te ujedno obnovili ugovore s nekoliko ovdašnjih tvrtki koje daju popuste na kupnju živežnih namirnica.
- Isto ćemo pokušati s još više poduzeća, naglasio je Pfeifer. (vk)

Izvor: 3079