Život udruga 17.01.2020. 14:20. Zadnja izmjena: 17.01.2020. 14:23.

Udruga Biovrt

Školski vrt u dvorištu Osnovne škole Vratišinec

Projekt "Mali vrt za velike promjene" novi je projekt koji provodi udruga Biovrt - u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Dr. Vinka Žganca Vratišinec. Projekt traje od 1.11.2019.-31.8.2020.

- U sklopu projekta kreirati ćemo školski vrt u dvorištu OŠ Vratišinec zajedno s roditeljima učenika i zainteresiranom lokalnom zajednicom, napraviti im edukativni program i tako napraviti trajnu učionicu na otvorenom za sadašnje i buduće generacije škole, te prenijeti iskustva iz PŠ Novo Selo Rok u kojoj provodimo ovakve programe već 4 godine. 50 djece nižih razreda PŠ Novo Selo Rok i 70 djece viših razreda OŠ Vratišinec će proći edukativni program o zdravim načinima života, očuvanju prirode i održivom razvoju, a dodatno u svakoj školi biovrtlarska grupa od 20 učenika u sklopu redovne izvannastavne aktivnosti učiti na interaktivan način u školskim vrtovima i na terenskim edukacijama. Uvesti ćemo ih u zaboravljenu baštinu povezujući djecu, roditelje, volontere i mještane u zajednicu koja zajedno uči, razmjenjuje znanje i unapređuje, javljaju iz Udruge Biovrt.

U sklopu projekta 14.01.2020. u OŠ Vratišinec je voditeljica i edukatorica na projektu Silvija Kolar-Fodor održala uvodno motivacijsko-edukacijsko predavanje s nastavnim osobljem i roditeljima učenika. Upoznala ih je s budućim aktivnostima projekta i planiranom volonterskom akcijom gdje ćemo svi skupa u OŠ Vratišinec napraviti školski vrt za ove i buduće generacije škole. Sve smo sudionike predavanja iznenadili i poklonom - kompletom sjemenja iz Biovrta, kako bi i njih potaknuli na uzgoj vlastite zdrave hrane. Veselimo se budućim aktivnostima i novom međimurskom školskom vrtu.

Projekt „Mali vrt za velike promjene“ financijski podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a odobreni je u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2019./2020.