Život udruga 08.10.2017. 21:47. Zadnja izmjena: 08.10.2017. 21:47.

Gornja Dubrava

SPORTSKI SUSRETI UMIROVLJENIKA Baci kolut, odbaci brige!

Gornja Dubrava postala je omiljeno mjesto za održavanje sportskih susreta umirovljenika. Posljednje u nizu organizirala je Matica umirovljenika Međimurske županije - Podružnica Nedelišće, a odazvali su se članovi Podružnica Nedelišće, Belica, Palovec, Strahoninec i Gornji Mihaljevec te Udruga umirovljenika grada Čakovca. Natjecalo se čak 264 sudionika, doznajemo od Ljudevita Bošćaka.

Natjecanja su održana u visećoj kuglani, pikadu, bacanju kolutova, belotu, streljaštvom i šahu. Ukupnu pobjedu odnijeli su Strahoninčani, s istim brojem bodova kao i domaćini Nedelišćani. No, iako su natjecanja bila napeta, rezultat je ovdje u drugom planu.

O važnosti samog bavljenja sportom i rekreacijom sve se više govori, jer ona blagotvorno utječe i na um i na tijelo starijih osoba. Osim toga, druženje, umjesto zatvaranja u vlastitu samoću također čini umirovljenike sretnijima, ispunjenijima i u konačnici zdravijima. Više njih potvrdilo nam je to u razgovoru - u stankama između dvije runde bacanja strelica, usred "štiha" ili nakon brojenja srušenih kugli.

Naišli smo potom i na razigranu žensku ekipu iz Gardinovca - Štefanija i Marija Lovrenčić, Milica Baksa i Zdenka Horvatić baš su slavile prvo mjesto u pikadu ekipno, a Milica Baksa i pojedinačno! Odmah smo ih, u šali, upitali treniraju li pikado "po kafanama". - Skoro! Pored bele nam je prostorija za sastanke i imamo pikado i kolutove pa treniramo. Bavimo se i nordijskim hodanjem, idemo kud god treba, aktivne smo. I rado bi da nam se pridruži još žena - ispričale su nam i otkrile da pikado treniraju četiri sata tjedno!