Život udruga 08.12.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 14:25.

Što radi volonterski klub osoba s invaliditetom?

Svake druge srijede korisnici poludnevnog boravka u sklopu Volonterskog kluba volontiraju u Dnevnom boravku djece „Dr. Antun Bogdan“ Caritasa Varaždinske biskupije u Čakovcu.

Volonterski klub okuplja osobe s invaliditetom s ciljem da kroz inkluzivno volontiranje sudjeluju u životu zajednice i budu njeni aktivni sudionici. Naši korisnici, na svoju vlastitu inicijativu, posjećuju Dnevni boravak od veljače.

Uz životne prepreke s kojima se sami svakodnevno susreću, svoje veliko srce su podijelili s onima kojima je pomoć najpotrebnija, s najmlađima s teškim tjelesnim i intelektualnim poteškoćama. Zajedničko vrijeme provode u druženju, čitanju priča, pjesmicama i svemu onome što veseli mališane. Voditeljica ustanove, Katarina Hoblaj zajedno sa svojim osobljem svaki put našim mladim volonterima poželi srdačnu dobrodošlicu i raduje se njihovom dolasku.

Korisnica poludnevnog boravka Društva distrofičara Nataša Novak kaže:

- U Caritasu nam je ugodna atmosfera, zadovoljstvo mi je pomoći djeci i starijima. Čitamo im priče, recitiramo pjesmice, a ponekad i zapjevamo. Sve u svemu, imam lijepe dojmove od volontiranja u Caritasu.

 

 

 

 

Izvor: 3163