Život udruga 13.06.2016. 13:11. Zadnja izmjena: 13.06.2016. 13:20.

Pozitivan trend

Sve se više umirovljenica uključuje u sportske susrete

U sportskim susretima Matice umirovljenika Međimurske županije sudjeluje sve više - umirovljenica. Poznata je stvar da je u starijoj populaciji više žena, to jest da žive duže. Nada Lovrec, predsjednica županijske Matice, procjenjuje da ih je između 65 i 70 posto. No u sportskim susretima do sad nisu bile toliko zastupljene te je došlo vrijeme za promjene.

- Jedno duže vrijeme umirovljenice su se natjecale samo u pikadu. Prije dvije-tri godine uveli smo viseću kuglanu. A od ove godine, od jubilarnih 30-ih susreta, za žene smo uveli i belu. I tu nećemo stati; iduće godine žene će se natjecati i u bacanju kolutova - ispričala nam je Nada Lovrec nakon susreta koji su održani 19. svibnja. Riječ je o manje zahtjevnim disciplinama kojima je svrha uključiti što više žena.

- Kad se ide na razgibavanje muških uopće nema. Žene su možda svjesnije svoje životne dobi i više se posvećuju sebi. Muški se znaju pomalo zapustiti. A prateći rad podružnica diljem Međimurja, mogu vam reći kako su u raznim disciplinama te u aerobiku žene aktivnije van Čakovca, po selima - otkriva Nada Lovrec. Osim sve većeg uključivanja žena u sport, raduje ju još jedan trend. Na domjencima i feštama za stolovima je primjetila sve više vode i sokova, a manje alkohola!