Život udruga 26.06.2017. 07:27.

Samoborfest

Svetomartinske mažoretkinje iz Samobora stigle s pregršt medalja

Svetomartinske mažoretkinje - minime mlađe, minime starije, juniorke i seniorke – sa sedam koreografija u niz kategorija nastupale su u Samoboru na "Samoborfestu"  gdje su odmjeravale svoje umijeće s još šesnaest mažoret timova iz Hrvatske.

Plesalo se u kategorijama tradicionalni mažoret ples, pomponi i zastave, a štićenice trenerica Stanke Kutnjak i Nikoline Horvat pokazale su da im je malo koja skupina djevojčica i djevojaka koje su se mjesecima pripremale za natjecanje ravna. Svetomartinske minime mlađe osvojile su srebernu  medalju u tradicionalnom mažoret plesu, bez treme publiku su osvojile Lorena Radiković, Nika Sakač, Rea Šardi, Hana Šardi, Lara Šardi, Zoa Vinko, Tessa Oletić, Sara Kutnjak, Riana Herman i Ema Perčić.

Malo starije minime pak su osvojile u svojoj kategoriji prvo mjesto u tradicionalnom mažoret plesu, a i u pompon kategoriji! Dvostruke prvakinje svoje dobne skupine su Sara Stojko, Ana-Maria Bogdan, Karla Klemenčić, Lucija Babić, Josipa Katalenić, Lana Kolenko, Sara Čuček, Ena Šardi, Dolores Kodba, Elena Vurušić, Karla Kralj, Nikolina Kutnjak, Lara Orehovec, Neli Kutnjak, Ina Baumgartner, Maja Padarić, Kiara Horvat, Jana Hrženjak, Jana Perčić, Tia Jaklin, Eni Herman, Klara Babić, Greta Goričanec, Tea Vurušić i Lora Perčić.

Juniorke i seniorke također su se proslavile u tradicionalnim mažoret plesu, zastavama i pomponima: seniorke su prvakinje u tradicionalnom mažoret plesu, te viceprvakinje u pomponima i zastavama. Svojim tradicionalnim mažoret plesom juniorke su osvojenim četvrtim mjestom najavile da dolazi njihovo vrijeme kroz godinu-dvije.

Mlađe juniorke i seniorke Svetomartinskih mažoretkinja su Veronika Oletić, Katja Puklavec, Tomislava Klemenčić, Klara Goričanec, Melani Srša-Karlovčec, Stella Podgorelec, Ivana Rešetar, Karla Oletić, Anja Srša, Iva Dvanajščak, Barbara Rešetar, Elena Vršić, Tanja Hadela, Eva Perčić, Ana Oletić, Klara Perčić, Rahela Srša, Nikolina Horvat, Tajana Perčić, Veronika Oletić i Lara Bogdan.