Život udruga 27.09.2016. 08:07. Zadnja izmjena: 27.09.2016. 08:12.

Muzeja Croata insulanus

TIME TO MOVE kampanja u Prelogu - predavanja o mobilnosti mladih u Europi

ACT Grupa u suradnji s Udrugom mladih Efekt poziva sve na predavanje o mogućnostima mladih za život, studiranje, volontiranje i rad u inozemstvu, odnosno mobilnost mladih u Europi, u subotu, 1. listopada u 11 sati u Prelogu, u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga (Glavna ul. 33).

  • Zašto mislimo da je iskustvo u inozemstvu dobro za mlade? Vjerojatno smo svi puno puta čuli ljude kako govore da treba izaći iz svoje zone ugode, zar ne? Treba odrasti, kažu. Svatko se, čini se, slaže s tom idejom. Doista, u zoni ugode, što je više psihološko stanje nego mjesto, osjećamo se sigurno i sve je poznato. Ali kako bi bilo upustiti se u avanture?

Kroz Time to Move kampanju pričat će se o mogućnostima za međunarodne razmjene mladih, Europskoj volonterskoj službi (EVS), programu Erasmus+, gdje tražiti informacije ili koga pitati ako zapne, a troje mladih predstavit će svoja iskustava s međunarodne razmjene mladih u Nizozemskoj na kojoj su bili ovo ljeto. Kratki preview- zamislite 30 mladih iz 3 različite zemlje (Hrvatske, Španjolske i Nizozemske) koji su se pod visokim pokroviteljstvom Europske unije na 10 dana našli u nizozemskom mjestu De Weere i kroz to se vrijeme družili, održavali radionice, izmjenjivali iskustva, partijali, a neki su se i zaljubili!

Izvor: Margareta Mihalic