Život udruga 03.05.2017. 22:23. Zadnja izmjena: 03.05.2017. 22:23.

Umirovljenici

Turbo godina za turbo penzionere u Prelogu

Prošla je godina za priločke umirovljenike bila, najkraće rečeno, turbo godina! Organizirali su u 2016. toliko aktivnosti i događaja, da je na godišnjoj izvještajnoj skupštini održanoj 17. travnja, bilo potrebno puno vremena da se sve pobroje. Neumorne su lani bile sve sekcije Udruge umirovljenika Prelog - sportska, plesno-scenska, tamburaška, pjevački zbor, informatička sekcija, radionica zaboravljenih zanata i ručnih radova, a puno je napravljeno i kroz humanitarno-socijalni program. Naglašeno je i da u Prelogu nema događaja ni manifestacije koju ne obogate svojim nastupima i angažmanom, i da su ponos svojega grada.

Na izvještajnoj su skupštini zapjevale članice pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Prelog, uz tamburaški sastav Miris čempresa, a na plesnom se podiju teško moglo pronaći slobodnog mjesta.

DIJAMANTI I ZLATO

Dodatan razlog za slavlje bile su i okrugle obljetnice braka koje ove godine slave čak 24 para, članova Udruge umirovljenika Prelog. Njih 11 na skupštini su mali znak pažnje primili od gradonačelnika Preloga Ljubomira Kolareka i međimurskog župana Matije Posavca. Dijamantnih 60 godina Mariji i Mirku Mišiću iz Podbresta brzo je prošlo. Sjeća se gospođa Marija da joj se činilo da nikad neće dočekati da se njezin Mirko vrati s odsluženja vojnoga roka, a danas kad pogleda unatrag prošlo je, kaže, kao s vihorom.

Osim njih, 60 godina braka slave Ruža i Stjepan Kečkeš, Agneza i Ivan Glavina, Marija i Drago Hozjak iz Preloga, Eva i Valent Buza iz Podbresta, Kata i Kazimir Jankolija iz Palinovca, Jelena i Drago Horvat iz Pustakovca, Terezija i Josip Hunjadi, Magdalena i Ignac Turk iz Draškovca te Terezija i Franjo Kramar iz Donjeg Pustakovca.

Brzo su do 50. obljetnice svoje ljubavi stigli i Berta i Antun Kalšan iz Preloga, pa se šale da više baš nema šaputanja na jastuku, jer oboje - slabije čuju. Zlatni pir slavili su i Nada i Antun Matić iz Donjeg Pustakovca, Marija i Antun Sačer, Franciska i Krešimir Rus, Marija i Ivan Slaviček, Katarina i Valent Habuš, Draga i Stanko Posavec iz Preloga, Ljerka i Josip Lončarić, Ana i Josip Bukal, Darinka i Franjo Šafarić iz Podbresta, Anđela i Franjo Horvat iz Draškovca, Nikola i Cecilija Kalšan iz Otoka, Ana i Stjepan Gašparić iz Čehovca, Marija i Melko Dolenčić iz Cirkovljana.