Život udruga 06.06.2016. 12:06. Zadnja izmjena: 06.06.2016. 14:13.

Sport i druženje

U Bjelovaru održan deveti susret tjelesnih invalida Hrvatske

U petak, 13. svibnja u hotelu Central u Bjelovaru održan je IX. Susret tjelesnih invalida Hrvatske. Susret je započeo pozdravnim riječima predsjednika Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Tomislava Novosela. Pozdravnim riječima pridružile su se Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara i Tatjana Grđan, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova koja je prisutnima objasnila aktivnosti pod nazivom „Iste, a različite“ s ciljem ukazivanja na probleme ravnopravnosti žena s invaliditetom. Pozdravne riječi uputile su i Snježana Mišir, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike Bjelovarsko-bilogorske županije te djelatnice Centra za socijalnu skrb koje su pozvale prisutne na humanitarni turnir za Damira Glavaka.

Nakon doručka, započela su sportska natjecanja u visećoj kuglani, nabaci krug i pikadu te usluge stiliziranja žena s invaliditetom koje su pružili frizerski saloni Style, Femy i Figaro, kozmetički salon Karisma i salon za uljepšavanje Denique. Članovi Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, Čakovec natjecali su se u sportskim disciplinama i osvojili su 2. mjesto u natjecanju u visećoj kuglani.

Nakon sportskog programa, nastavljeno je ugodno druženje svih sudionika na kojima su sklopljena nova prijateljstva. Druženje je nastavljeno do kasno popodne uz zabavni program.