Život udruga 14.07.2018. 09:42. Zadnja izmjena: 14.07.2018. 09:42.

Dani mjesta

U Dunjkovcu vatrogasci zakuhali, ali nisu gasili

Dunjkovec nizom programa obilježava dane mjesta. Nakon održane Večeri folklora i nogometnog turnira, u nedjelju, 1. srpnja održan je Gulašfest, priređen na prostoru Nogometnog kluba "Međimurec" Dunjkovec-Pretetinec. Organizator je bila Udruga za promicanje kulturne baštine „Međimurska gruda“ iz Dunjkovca, a podršku su pružili VMO Dunjkovec i Općina Nedelišće.

U kuhanju gulaša snage je odmjerilo šest udruga, a na ljetnom suncu svačija je receptura izgledala i mirisala dobro, no žiri je ipak morao odlučiti o tome tko je najbolji. Kuharice Slađana Herman i Marija Borković te Korina Ban kao treća članica žirija, procjenjivale su pripremu, ravnotežu okusa, kombinaciju namirnica i druge pojedinosti, da bi na kraju odluka otišla u korist DVD-a Dunjkovec koji je pripremio najbolji gulaš. Vatrogasce slijede članovi udruge Grabanice i žene iz Dunjkovca, kojima je pripalo treće mjesto. Nagrade su uručivali načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, predsjednik VMO-a Dunjkovec Anđelko Kraljić i predsjednik Međimurske grude Franjo Soldat.

Uz medalje za najbolje, uručene su i „medalje zahvale“ svim sudionicima, a Anđelko Kraljić je u ime VMO-a Dunjkovec uručio i zahvalnice donatorima i sponzorima koji su podržali organizaciju Gulašfesta, održanog po drugi put. 

Izvor: 3298