Život udruga 10.03.2016. 11:23. Zadnja izmjena: 10.03.2016. 13:29.

Pomoć članovima

U Županiji potpisani sporazumi o sufinanciranju udruga osoba s invaliditetom

Međimurski župan Matija Posavec u četvrtak je s predstavnicima 10 međimurskih udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom potpisao sporazume o sufinanciranju njihovih aktivnosti. "To su udruge od temeljnog značaja za Međimursku županiju, okupljaju više od 2.500 članova te je naša obveza pomagati im. Želja nam je u svakom trenutku pružiti im sigurnost koju osobe s invaliditetom rijetko pronalaze. Istodobno, riječ je o dobro organiziranim udrugama koje djeluju kao prave male tvrtke te istinski pomažu svojim članovima.", kazao je u kraćem prigodnom govoru župan Posavec. 

U ime udruga predstavnicima medija obratila se Marija Ciglar zahvalivši najprije što je Županija poštovala sporazume iz prošle godine. "Isplaćeno nam je sve do kune što se rijetko događa, a vjerujem da će tako biti i ove godine. To je važno jer kroz prizmu lokalne sredine na nas gledaju i donatori na nacionalnoj kao i na razini europskih fondova.", istaknula je. 

Prema potpisanim sporazumima, svakoj će od spomenutih udruga biti isplaćeno po 15.000 kuna – ukupno 165.000 kuna. No, kako je naglašeno, to je tek manji dio sredstava koje Međimurska županija izdvaja za osobe s invaliditetom kao i za projekt „osobnih asistenata“ te primjerice Sigurnu kuću. Kad se zbroji sve, godišnji iznos penje se na gotovo 3,000.000 kuna.