Život udruga 10.06.2016. 14:32. Zadnja izmjena: 11.06.2016. 08:13.

Dvadeseti rođendan

Udruga Međimurski samci: Možda jesmo samci, ali nismo usamljeni

Udruga Međimurski samci osnovana je prije punih dvadeset godina. Stoga je 28. svibnja, uz goste iz Varaždina, Zagreba, Koprivnice, Virovitice i Slovenije, proslavljena obljetnica. Udrugu koja je u početku okupljala tek trideset članova osnovale su Biserka Podgorelec, Marija Belčić i Štefica Perušek. Posljednjih godina u druženjima u sklopu dramske sekcije, sportskim aktivnostima te plesnjacima koji su kumovali sklapanju tri braka, sudjeluje dvjestotinjak članova. Marija Belović, koja je u Udruzi devetnaest godina, od čega je na njenom čelu punih deset godina, istaknula je kako su međimurska druženja uvijek najveselija i najopuštenija pa se dolasku u Čakovec uvijek raduju i slične udruge iz ostalih krajeva Hrvatske i Slovenije.

Svi su oni došli i na ovogodišnje sportske susrete koji su se održali na stadionu SRC-a Mladost. Domaćini su pokazali svoju nadmoć te su za osvojeno ekipno prvo mjesto kući ponijeli prijelazni pehar. Zlato su, i u muškoj i ženskoj konkurenciji, osvojili za rezultate u bacanju kolutova. Nisu podbacili ni u ostalim kategorijama-balinčekima, pikadu, kuglani i slalomu u tačkama. U sklopu proslave dosadašnjim predsjednicima i dugogodišnjim članovima tajnik Mario Petek uručio je zahvalnice.

Za dvadeset godina članstva zahvalnicu je primila i Slava Varga koja se prijateljima obratila s riječima "Da nije bilo ove udruge, ja bih danas doma bila stara baba, a sad sam tek puca za ženiti. Dečki, ja sam u punoj formi!", poručila je. Rođendansko druženje nije prošlo bez rezanja rođendanske torte, a potom i zabave koja je potrajala do dugo u noć.