Život udruga 05.03.2018. 12:25. Zadnja izmjena: 05.03.2018. 12:26.

Valentinovo

UDRUGA MEĐIMURSKI SAMCI: Poezijom, glazbom i plesom proslavili blagdan ljubavi

- Nama je uvijek veselo. Ne trebamo poseban povod da bismo se zabavili i proveselili, ispričala nam je Marija Belović, dugogodišnja predsjednica udruge Međimurski samci. Članovi udruge sastaju se svaki tjedan, no u nedjelju, 18. veljače imali su poseban povod – obilježavanje Valentinova. Proslava je počela kazivanjem poezije i recitalima koje su pripremile članice udruge, a nježnu i romantičnu atmosferu u trenu su zahuktali kandidati i kandidatkinje koji su se borili za ovogodišnju titulu najboljeg Valentina, odnosno najbolje Valentinke. Konkurencija je bila žestoka – osam samouvjerenih žena i šest moćnih muškaraca koristilo je sve svoje čari i atribute ne bi li tročlani žiri uvjerili da baš oni zaslužuju pobjedu. Nakon predstavljanja praćenog velikim pljeskom i podrškom publike, proglašeni su ovogodišnji pobjednici. Lenta Valentinke pripala je Miri Hižman, drugo mjesto osvojila je Mila Voit, dok je na trećem mjestu završila Marija Bedić. Od muškaraca, najviše simpatije žirija i navijača pokupio je Zlatko Munđar. Branko Flegar i Vlado Trstenjak proglašeni su prvim i drugim pratiteljem. Zabavna večer u čast ljubavi nastavljena je glazbom, plesom i druženjem koje je potrajalo do kasnih večernjih sati.

Još smo si nigdar ne grdu reč rekli

Udruga Međimurci samci broji oko 150 članova. Većina je, naravno, iz Međimurja, ali ponose se i velikim brojem članova iz Varaždinske županije i susjedne Slovenije. Za dobro društvo i zabavu nije problem potegnuti i nekoliko kilometara više. Franjo Conar (85) iz Varaždinskih Toplica najstariji je član udruge. Na druženjima u Međimurju upoznao je svoju mlađahnu golubicu Ivanku Punek (72).

- Upoznali smo se u udruzi. Zajedno smo već devet godina, ali i dalje dolazimo svaku nedjelju na druženje. Nikad se još nismo posvadili, nijednu grdu reč rekli. Samo ljubav... priznali su nam zaljubljeni golupčići.