Život udruga 25.02.2016. 12:55. Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:09.

Dan otvorenih vrata

Udruga MURID djeluje već pet godina

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) obilježila je u srijedu, 24. veljače, petu godišnjicu rada Udruge organiziravši Dan otvorenih vrata.

Udrugu čija je vizija brza, lako dostupna i učinkovita stručna pomoć i podrška obiteljima djece s razvojnim i socijalnim poteškoćama, prepoznala je i stručna javnost na nacionalnoj razini pa su ovu prigodu svojim dolaskom uveličale Đurđica Ivković, zamjenica predstojnice Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj, i Melani Marković, asistentica zamjenice, kao i župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i voditelj Odsjeka za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca Igor Mesarić.


- Roditelji često ne znaju odakle krenuti i kome se obratiti. Upravo je zato važno da blizu njih postoji udruga kao što je MURID, istaknula je Đurđica Ivković dodavši da je Međimurska županija po tomu među jedinstvenima u Hrvatskoj. 

Dječji vrtić Vrapčići Šenkovec

Silvija Pucko, inicijatorica cijelog projekta, okupljenima je prezentirala rad MURID-a kao i stručni tim koji je uključen u proces pružanja pomoći, a nakon izlaganja uslijedilo je neformalno druženje na kojem su zainteresirani imali prilike detaljnije upoznati tematiku kojom se Udruga bavi.