Život udruga 31.03.2016. 12:19. Zadnja izmjena: 31.03.2016. 14:05.

Svjesnost o autizmu

Udruga Pogled u subotu obilježava Dan autizma predstavom Grimmix i puštanjem balona

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se 2. travnja. Tim se danom želi skrenuti pozornost javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovoga složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života.

Ove godine udruga Pogled obilježit će Dan autizma predstavom. Vrhunska ekipa Kerekesh Teatra u subotu, 2. travnja u 10 sati dolazi u Centar za kulturu Čakovec gdje će humanitarno odigrati odličnu dječju predstavu GRIMMIX. Ulaznice za GRIMMIX možete kupiti na blagajni Centra za kulturu ili u udruzi Pogled. Cijena ulaznice je 30 kuna, a za djecu do tri godine koja mogu sjediti pratnji u krilu besplatno.

Osim predstave povodom Dana autizma na štandovima na trgu u Čakovcu i Varaždinu bit će predstavljeni kreativni radovi udruge, gdje će se već tradicionalno, u podne, puštati plavi baloni u znak svjesnosti djece i osoba s autizmom. Sav prihod od predstave i donacija namijenjen je za Socijalizacijski i sportsko rekreativni program prilagođen djeci i osobama u spektru autizma i sufinanciranje pomagača u nastavi u osnovnim školama.