Život udruga 08.01.2020. 09:20. Zadnja izmjena: 08.01.2020. 09:23.

Aktivnosti

Udruga slijepih MŽ počela s provedbom druge godine programa Vodi, pohodi!

Sukladno definiranim novim strateškim pravcima razvoja za razdoblje 2020.-2023., Udruga slijepih Međimurske županije aplicirala je i ostvarila program Institucionalne podrške, koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, s početkom provedbe od 01. siječnja 2020. Zahvaljujući odobrenoj Institucionalnoj podršci, Udruzi slijepih Međimurske županije omogućeno je usmjeravanje na organizacijski razvoj, razvijanje dugoročno održive socijalno-rehabilitacijske usluge odraslim i starijim članovima, osiguravanje pružanja kontinuiteta socijalnih usluga, te razvijanje novih i jačanju postojećih partnerstva.

Udruga je 1. prosinca 2019. godine započela s provedbom projekta „Odvedi me u bolji svijet“, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koji se provodi s ciljem unaprjeđenja kvalitete života starijih slijepih osoba na način da im je osigurana kvalitetna, prilagođena i dostupna usluga prijevoza u skladu s njihovim potrebama i interesima.

Specifični ciljevi projekta su:

  • osigurati i pružiti usluge prijevoza za starije slijepe osobe s područja Međimurske županije

  • poticati starije slijepe osobe iz Međimurske županije na uključivanje u život lokalne zajednice

  • poticati što veću samostalnosti i neovisno življenje starijih slijepih osoba s područja Međimurske županije

  •  informirati i senzibilizirati javnost o starijim slijepim osobama

Udruga je 1. siječnja 2020. godine započela s provedbom druge godine trogodišnjeg programa „Vodi, pohodi!“, koji također financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a kojim se osigurava videća pratnja slijepih osobama.

Eko Međimurje je Udruzi odobrilo provedbu projekta „Vodena akcija“ kojim će se provesti aktivnost plivanja za djecu uz stručnu podršku trenera.