Život udruga 07.05.2019. 11:19. Zadnja izmjena: 07.05.2019. 11:27.

Prijavite se

Udruga studenata Međimurja: Dvodnevni izlet kroz čarobni kraj između Mure i Drave

Za sve članove, simpatizere i ljubitelje Međimurja, Udruga studenata Međimurja i ove godine organizira tradicionalan dvodnevni izlet u najljepši hrvatski kraj u sklopu projekta „Upoznajmo Međimurje“. Putovanje će se održati 18. i 19. svibnja, a naglasak će biti na upoznavanju ljepota, kulture i običaja u Međimurju.

Izlet će započeti u subotu, 18. svibnja kada je ujutro planiran polazak autobusom iz Zagreba te dolazak u Čakovec i prijem kod župana Međimurske županije, gosp. Matije Posavca. Nakon toga planiran je posjet „Etnografskoj zbirci dr. Juraj Kolarić“ u Donjem Hrašćanu te ručak u restoranu „Bajzovi dvori“. Poslijepodne slijedi smještaj u Toplicama Sv. Martin te odlazak na popularnu manifestaciju „Urbanovo“ u Štrigovi.

Sljedećeg će dana gosti imati priliku okusiti tradicionalan međimurski doručak te se osvježiti u toplicama, nakon čega slijedi posjet mlinu na Muri u Žabniku i etnografskoj zbirci „Jen den v živleju mlinara Franca Žalara“. Također, planirana je i vožnja skelom na drugu obalu rijeke Mure uz slobodno vrijeme te povratak prema Zagrebu u kasnijim popodnevnim satima.

  • Cijena izleta iznosi 240,00 kuna te su u nju uključeni svi navedeni sadržaji, dok je cijena za članove udruge 220,00 kuna. Detalje oko prijave, načina plaćanja i dodatnih informacija možete pronaći na Facebook stranicama Udruge studenata Međimurja te na događaju OVDJE.