Život udruga 11.10.2018. 10:53. Zadnja izmjena: 11.10.2018. 10:57.

Čakovec

UDRUGA STUDENATA MEĐIMURJA Koji fakultet odabrati?

Neodlučni ovogodišnji maturanti, ali i oni koji već znaju koji fakultet nakon srednjoškolskog obrazovanja žele upisati, u petak, 28. rujna posjetili su Srednju školu Čakovec gdje je u organizaciji Udruge studenata Međimurja održan projekt Kam na faks. Međimurski studenti, polaznici 33 različita fakulteta u Hrvatskoj i inozemstvu, svojim su budućim kolegama prezentirali fakultet koji pohađaju te im strpljivo odgovarali na pitanja vezana za državnu maturu, buduće akademske obaveze i studentski život općenito.

Udijelili su im i pokoji savjet kako je najlakše učiti i jednostavno zapamtiti gradivo, koje izborne predmete odabrati upišu li njihov fakultet, a srednjoškolce je zanimalo i kakvi su profesori na kojem studiju. Kroz opuštenu atmosferu budući pripadnici akademske zajednice informirali su se o fakultetima koji ih najviše zanimaju te će zahvaljujući projektu Kam na faks? lakše donijeti odluku o daljnjem obrazovanju.


Udruga studenata Međimurja vrlo je aktivna i članovi ovih dana vrijedno rade na organizaciji još jedna Međimurske fešte u Zagrebu koja će se održati u utorak, 16. listopada, a više o njoj doznajte OVDJE.