Život udruga 03.03.2016. 09:51. Zadnja izmjena: 05.03.2016. 10:35.

Aktivni studenti

Udruga studenata Međimurja u 2016. godini nastavlja s marljivim radom

Krajem 2015. godine članovi Udruge studenata Međimurja na godišnjoj su skupštini izabrali novo vodstvo na čelu s predsjednicom Karolinom Kolarić. Osim novoizabrane predsjednice, izabrani su i članovi Predsjedništva: Matko Lovrec, Ivan David Ivković, Tihana Srpak, Marta Vlahek, Matija Košak, Barbara Šimić, Iva Ivković i Tajana Pavlic te tajnik Matija Kikelj.
Novo vodstvo Udruge nastavilo je s aktivnim radom organiziravši Božićnu radionicu i druženje članova. Radionica je bila usmjerena k izradi božićnih ukrasa koje je Udruga potom poklonila djeci iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Osim samog kreativnog rada članovi su imali priliku, uz kartanje belota i stolni nogomet, međusobno se upoznati, družiti i razviti nova prijateljstva. Predstavnici Udruge održali su i kreativnu radionicu s učenicima 3. i 4. razreda Centra. Djeca su uz pomoć međimurskih studenata izradila prigodne božićne čestitke u što su uložili puno truda, ali i zabave te bili vrlo zadovoljni konačnim rezultatima.

Sudionici Božićne radionice

Na 16. Sajmu dobrote u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec Udruga studenata Međimurja predstavila je svoj rad i buduće planove. Članovi su također spremno odgovarali na sva pitanja maturanata koji će uskoro i sami zakoračiti u studentski život.
Nakon Sajma dobrote Predsjedništvo USM posjetilo je mnogobrojnu obitelj Sandre Petek i Josipa Štefkovića iz Celina te obradovalo njihovih osmero djece prigodnim slatkim poklonima. Obitelj je veselo dočekala članove Udruge koji se nadaju da su im uspjeli uljepšati i uveseliti božićne dane. Na kraju 2015., godine prepune aktivnosti, članovi Udruge i pridruženi im putoholičari posjetili su Brno, Bratislavu i Budimpeštu tijekom trodnevnog izleta. Izlet je kao šećer na kraju zaokružio uspješnu 2015. godinu i napunio baterije članovima USM za nove pothvate u 2016.

Nakon kratke pauze zbog blagdana i ispitnih rokova, Udruga studenata Međimurja kao svoju sljedeću aktivnost najavljuje uvijek iščekivanu Međimursku feštu! Za dobar početak novog semestra, Predsjedništvo USM poziva studente i sve koji se tako osjećaju u četvrtak, 10. ožujka u poznati zagrebački Club Roko na još jednu odličnu feštu uz svirku Tamburaša mjeseca. Za sve koji ne studiraju u Zagrebu, po običaju, bit će organiziran i prijevoz iz Međimurja.
 

Izvor: Iva Ivković