Život udruga 14.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:30.

Udruga "Vinoljub" obilježila 15 godina

Udruga malih vinara i vinogradara “Vinoljub” iz Nedelišća nedavno je obilježila 15. obljetnicu uspješnog rada. Tim povodom održana je prigodna svečanost na kojoj se okupio velik broj članova, gostiju i uzvanika. Predsjednik Milivoj Kossi u izvještaju za proteklo razdoblje istaknuo je da se vinoljubi uglavnom bave promicanjem kulture konzumiranja vina, kulture stola, njegovanjem narodnih običaja povodom Martinja, Vincekova, Jurjeva, Jožefova, Fašnika, Urbanova i drugih vinskih blagdana. Trajno vode akciju pod radnim nazivom “U sakoj međimurskoj hiži narodna nošnja”, redovno sudjeluju na ocjenjivanjima i izložbama vina, sajmovima, kulturno-zabavnim priredbama... Svakako važno mjesto zauzimaju i stručna osposbljavanja i predavanja o najnovjim dostignućima u uzgoju vinove loze i njegovanju vina u podrumu, kao i stručni izleti širom Hrvatske i susjednih zemalja.
U svemu tome veliku pomoć vinoljubima su pružili brojni pojedinci i udruge, rekao je Kossi i posebno zahvalio Mladenu Horvatu, načelniku Općine Nedelišće, te Marijanu Čižmešiji, rukovoditelju Poljoprivredno savjetodavne službe u Međimurskoj županiji.
Svečanost je bila i prilika da se podijele posebna priznanja članovima za 10 i 15 godina vjernosti ovoj udruzi te zahvale pojedincima i udrugama za promicanje kulture stola. Posebno priznanje primio je i list Međimurje.
Nakon službenog dijela priređeni su druženje i degustacija vina, a posebno su se istaknuli članovi glazbene sekcije na čelu s Ivanom Škvorcom Ivačom.(gl)
Snimio Zoran Jaklin

Izvor: 3029