Život udruga 04.09.2017. 10:02. Zadnja izmjena: 04.09.2017. 10:03.

Nedelišće

Udruga za autizam “Pogled“ predstavila dva nova projekta

U novim prostorijama Udruge za autizam Pogled iz Nedelišća održana je početna konferencija za projekte “Kapacitiraj, organiziraj, volontiraj“ i “Kotačić koji nedostaje“. Na konferenciji je prisustvovala voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Sonja Tošić – Grlač koja je ujedno i pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije. Projekte je predstavio predsjednik Izvršnog odbora Udruge za autizam Dalibor Kuhta. Vrijednost oba projekta je 1.301.913,00 kuna, od toga projekta “Kapacitiraj, organiziraj, volontiraj” 671.913,00 kuna i traje 18 mjeseci te projekta “Kotačić koji nedostaje” 630.00,00 kuna za koji će se svake godine kroz naredne tri godine isplatiti 210.000,00 kuna.

“Vezano za prvi projekt, pokušat ćemo pilotirati i dvije nove usluge. Prvo bi htjeli obučiti Centar za socijalnu skrb da mogu imati svoje volontere koji će odlaziti kućama na dva, tri sata, kako bi se roditelji omogućio odmak, kada bi volonteri radili s djecom, a Savezu pokušavamo ojačati njihove članice za vođenje volontera, kako da dobe volontere  jer zapravo bez volontera mi ne možemo raditi” opisao je prvi projekt predsjednik Udruge Kuhta, dok je za drugi istaknuo: “Radi se o projektu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a vezan je na pružanje socijalnih usluga. Mi nemamo sklopljeni ugovor s ministarstvom, ali ove tri godine su generalna proba i mi ćemo sigurno podnijeti zahtjev za sklapanje ugovora kako bi i država djelomično financirala te terapije”.

Ovo je jedan veliki iskorak u pomoći Udruzi koja broji više od stotinjak korisnika u njihovom novootvorenom centru u Nedelišću. Dakako, ljudi dobra srca na pravim mjestima nikada dovoljno, pa su predstavnici Udruge tom prigodom sve ohrabrili i pozvali da im se pridruže, da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.