Život udruga 16.03.2017. 13:37. Zadnja izmjena: 20.03.2017. 12:43.

Cilj - povezivanje

Udruga zavarivačkog osoblja - Con-ZO osnovana u Prelogu

Na području Grada Preloga ovih dana je osnovana Udruga zavarivačkog osoblja Con-ZO čija je osnovna ideja povezivanje zavarivačkog osoblja s idejom centraliziranja informacija na jedno mjesto te omogućiti dostupnost informacija iz aspekta tehnologije zavarivanja što podrazumijeva teoriju i praktično znanje te ZNR.

Plan članova je organizacija edukacija, predavanja i radnih sastanaka na kojima bi se u suradnji sa sponzorima održavale prezentacije zavarivanja, uređaja i tehnika te razmjena iskustava. Na godišnjoj razini održali bi konferenciju uz prisustvo uglednih stručnjaka iz struke zavarivanja (profesora sa fakulteta, vodećih ljudi iz sektora zavarivanja iz realnih tvrtki, istaknutih pojedinaca zavarivača koji su status kvalitetnih zavarivača raznih tehnika stekli kroz rad).

Zavarivačko osoblje podrazumijeva inženjere, tehnologe specijaliste te praktičare zavarivanja, certificirane zavarivače te osobe koje kod poslodavca obavljaju, ili su obavljale zavarivačke radove. Marko Štefičar, predsjednik udruge, kao glavnu problematiku naveo je nedostatak zavarivačkog osoblja. -Udrugom će se pokušati, ako ne smanjiti problem nedostatka kadrova onda barem prikupiti informacije o kretanjima zavarivača, tehnologa i potrebama tržišta. Ovo je prva udruga u Hrvatskoj koja okuplja sve razine zavarivačkog osoblja, što znači da će pod isti krov staviti tehnologe, inženjere, zavarivače, zavarivače specijaliste, inspektore zavarivanja te profesore, kazao je.

Udruga će biti registrirana na grad Prelog, a članovi zahvaljuju gradonačelniku Ljubomiru Kolareku na prepoznavanju inicijative jer time Prelog postaje sredina gdje se na inovativan način pristupa rješavanju problema.

Ideja ide paralelno sa planiranjem razvoja Poduzetničkog centra na području grada u skorije vrijeme. U sklopu udruge održavat će se praktične vježbe zavarivanja svih ručnih tehnika zavarivanja, a sa partnerskim tvrtkama organizirat će se osposobljavanja za zanimanje zavarivač.

Iz Udruge ovim putem, pozivaju sve zainteresirane pojedince ili tvrtke da im se jave te da se priključe radu Udruge, prenosi Prelog.hr

Kontaktirati ih možete na mobitel: 092 360 26 92, mailom: [email protected] ili putem Facebooka: Con-zo udruga.

Izvor: Prelog.hr i Udruga zavarivačkog osoblja - Con-ZO