Život udruga 13.04.2020. 08:37. Zadnja izmjena: 13.04.2020. 08:38.

Podbrest

[Udruga žena Brest] Izložba je otkazana, ali duh nije klonuo

Otkako su proslavile Božić marljivo su članice Udruge žena Brest iz Podbresta krenule s pripremama za svoju tradicionalnu uskrsnu izložbu. Dale su mašti oduška i nakon svakog od redovitih tjednih druženja prekrasna se kolekcija ukrasa samo povećavala, a one su jedva čekale oko svojih radova okupiti cijelo selo i brojne goste i rukotvorinama uljepšati mnoge međimurske domove.

Verica Lončarić pokazuje šarene uskrsne zečiće

No, ove godine planovi su pali u vodu kad su na snagu stupile odluke o zabrani javnih okupljanja i kad je postalo jasno da izložbe - koja je trebala biti održana 29. ožujka – neće biti.

- Sve će nam sad ostati spremno za iduću godinu, druge nema, a što ćemo do onda raditi? Vidjet ćemo, kartale bumo se, vedra duha govore predsjednica Udruge Danijela Cirkvenčić i članice Draga Halić i Verica Lončarić.

 Danijela Cirkvenčić s pisanicama ukrašenim luščijem

Nakratko su nam otvorile vrata Udruge, strogo se pridržavajući uputa, da barem ovako svijet vidi što su pripremile i da sav trud ne ostane sasvim uzaludan, a svi će pripremljeni ukrasi, poručuju, svoje kupce na sigurnome pričekati do druge godine.

Pisanice će kupce pričekati do idućeg Uskrsa

Vrijeme društvenog distanciranja, kažu Danijela, Draga i Verica u ime svih članica, teško im pada, posebno njihovi tjedni susreti.

- Falimo si, jako! Mi smo s godinama prerasle u obitelj i pod normalno nam je da se svaki tjedan vidimo, popričamo, družimo se. Sad toga nema, ali trudimo se biti pozitivne i veseliti se budućim susretima, izložbama i putovanjima, zaključuju članice Udruge žena Brest, u nadi da će to biti 12. svibnja, za koji su isplanirale priredbu u povodu Majčinog dana.