Život udruga 12.12.2017. 00:01. Zadnja izmjena: 12.12.2017. 00:04.

Pomoć drugima

Udruga Zora je devetu godinu za redom nagradila svoje najvolontere

Kao i prijašnjih godina, veliki broj volontera i volonterki odlučio je svojim vještinama i znanjima doprinijeti našoj lokalnoj zajednici, a čak 115 volontera (35 volontera i 80 volonterki) je do 1.12.2017. godine u udruzi Zora ostvarilo ukupno 1451 volonterskih sati. Tena Kovač, predsjednica udruge Zora od srca zahvalila svim volonterima i volonterkama na nesebičnom angažmanu, te dodijelila nagrade i zahvalnice najvolonterima. 

Najvolonteri udruge Zora u 2017. godini su Damir Šajn i Marina Kolar

Damir Šajn iz Nedeljanca ove godine je najvolonter udruge Zora. Bio je angažiran na projektu “Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu” u sklopu koje je sudjelovao na edukaciji, a nakon toga se angažirao u izradi i prezentaciji radijskih emisija za mlade, na javnim akcijama i festivalu “Aktivno sudjelujem”. Osim toga, priključio se i inicijativi “Klupice prijateljstva” u sklopu koje smo obnovili i oslikali klupice u Perivoju Zrinskih, te je ostvario ukupno 62 volonterska sata. Svojim djelovanjem pokazao je pravi primjer koliko mlada osoba može svojim (su)djelovanjem u lokalnoj zajednici pozitivno utjecati na stvaranje promjena kao i na aktiviranje drugih mladih svojim primjerom.

Marina Kolar iz Novog Sela Rok je jedna od osnivačica udruge Zora s volonterskim stažom od punih 16 godina. Nakon dugih godina angažmana u Zora kao voditeljica projekata i edukacija te izvršna direktorica, 2016. je godine radno mjesto u udruzi Zora zamijenila drugim radnim mjestom u inozemstvu, nakon čega se posvetila vlastitom obrtu. No, to je nije spriječilo da i dalje dio svog vremena posveti volontiranju za zajednicu, pa je tako kao volonterka u udruzi Zora održala edukacije, profesionalne selekcije i pisala projekte. Prenosila je znanje mlađim kolegicama u udruzi te bila mentorica na projektima. Do 1.12. je ostvarila 302 volonterska sata.

Volonterstvo je stil života. Ono je jedan od najsnažnijih elemenata koji doprinose razvoju i oblikuju demokratske promjene u svakom suvremenom društvu. Ujedno je i osnova koja omogućuje građanima uključivanje u društvene procese. Davanjem svog slobodnog vremena, znanja i iskustva, entuzijazma i energije, građani  značajno doprinose razvoju svoje zajednice i društva u cjelini.

Izvor: Tena Kovač, predsjednica udruge Zora