Život udruga 25.01.2016. 12:48. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Volonterski ured Međimurja

Uključite se i vi u inicijativu "Mladi i uspješni"

Volonterski ured Međimurja u veljači 2016. godine provodi inicijativu "Mladi i uspješni" te poziva sve zainteresirane da se uključe kao volonteri/ke. U Hrvatskoj mladi su u nezavidnom položaju, a ta negativna slika stvorena je iz više razloga - zbog visoke stope nezaposlenosti i iseljenja iz Hrvatske, slabog uključivanja mladih u politiku i lokalne inicijative, lošeg poznavanja opće kulture i slično. Problemi su očiti i pred njima ne zatvaramo oči.
No, nisu svi mladi pasivni i oni koji ne znaju što bi sami sa sobom. Postoje mlade osobe od 15 do 30 godina koje se i te kako trude biti uzor i utjecati na pozitivne promjene u zajednici.  Upravo iz tog razloga Volonterski ured Međimurja pokreće inicijativu "Mladi i uspješni", čiji cilj je promijeniti negativnu sliku mladih u društvu, ali i pozitivnim pričama motivirati mlade koji još nisu aktivni u zajednici da to postanu.

Kako možete doprinijeti?

Postanite volonter/ka inicijative Volonterskog ureda Međimurja. Od 1. veljače do 29. veljače 2016. fotografirajte najmanje 10 mladih osoba od 15 do 30 godina i saznajte nekoliko rečenica o njima - tko su oni, po čemu su posebni, u čemu su uspješni, što ih motivira...  Sve prikupljene fotografije s pričama objavit će se u novokreiranoj Facebook grupi i služiti kao pozitivni i motivirajući primjeri mladima i zajednici. 
Oni volonteri/ke koji će iskazati poseban interes, moći će se uključiti u istraživanje o mladima iz Međimurske županije, a koje će Volonterski ured provoditi u travnju i svibnju 2016. godine.
Naravno, svim volonterima/kama bit će upisani volonterski sati u njihove volonterske knjižice, predstavit će ih se u Facebook grupi te će redovito dobivati informacije o besplatnim edukacijama.  Uvjeti za volontiranje su dobra volja i uređaj s kojim je moguće napraviti jasne fotografije (fotoaparat, mobitel). 

Svi zainteresirani mogu se javiti na [email protected] kako bi saznali više informacija o inicijativi te dobili upute za ovaj izazovni i zabavni zadatak. Rok prijave je 29. siječnja 2016.